Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Golf 4 1.4: melyik olajat...

Golf 4 1.4: melyik olajat választanátok a kettő közül?

Figyelt kérdés

Sziasztok, eléggé a minimum felé standál az olajszint, úgyhogy ideje lenne feltöltenem egy picit.

Fórumokon a Liqui Moly 10w40-es olaját ajánlották sokan (jelenleg is 10w40 van benne, viszont nem tudom, ki a gyártó), magas futásteljesítménynél ez fogyott legkevésbé a tapasztalatok alapján (az enyémben lassan 300e km van).

Kettőt találtam:

1) [link]

2) [link]

Az elsőben állítólag van valamilyen súrlódáscsökkentő adalék, viszont ez félszintetikus, míg a második szintetikus.

Melyiket ajánlanátok?

2018. aug. 18. 18:21
 1/3 anonim ***** válasza:
Liqui moli-ról csak jókat hallottam, nekem 1.4 16v (ahw) van és abban castrol magnatec 10w40 van. 10.000km-enként cseréltetem a szűrőkkel együtt. Elégedett vagyok vele.
2018. aug. 18. 18:38
 2/3 anonim ***** válasza:

"Üzemanyag-takarékos ásványi motorolaj szintetikus komponensekkel"

Ezt írja a másodiknál a leírás.

10W-40-esből nem nagyon van full szintetikus az európai piacon.

A Sythetic technology ne tévesszen meg senkit, az nem full szintetikus olajat jelent. Mivel nincs arra szabvány hogy mi számít "fél- vagy részszintetikus olajnak" már akár egy csepp (ez túlzás persze) ásványi olajhoz adott szintetikus komponenssel is készülhet ilyen.

2018. aug. 19. 12:21
 3/3 anonim ***** válasza:
Inkább az elsőt válaszd, de piszok drága mind a kettő, ennyiért már bőven van full szintetikus olaj is.
2018. aug. 19. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!