Vissza lehet tölteni az új olajat olajcsere után? Több lent
Figyelt kérdés
Kicseréltem ma az olajat viszont a szűrőt nem tudtam mert nem fértem sehogy se hozzá, a szíjjas leszedő nyele túl hosszú volt, az új olajat ha leengedem, kicserélem az olajszűrőt és vissza engedem akkor az jó vagy totál felesleges volt az olajcserém?2018. aug. 14. 20:53
1/8 anonim válasza:
Ha szűrôt nem tudtad levenni akkor minek cseréltél olajat?
3/8 A kérdező kommentje:
Én értem, csak mivel most vettem, kevés olaj volt benne így mindenféleképpen akartam belerakni de nem tudtam milyen olaj volt benne, de nem is ez volt a kérdés hogy mivel kezdjük hanem hogy ez mennyire gond
2018. aug. 14. 21:53
4/8 anonim válasza:
A szűrőcseréhez miért engednéd le az olajat?
5/8 A kérdező kommentje:
Na jó feladom mára de azért megpróbálkozom mégegyszer
Tehát, vettem egy autót, nem volt benne elég olaj ezért leemgedtem a régit mivel nem tudtam milyen volt benne, nem akartam keverni a két olaj fajtát, de mivel az olajszűrőt nem tudtam kicserélni ezért az fent maradt de új olajat töltöttem bele. Tehát ha valamilyen úton módon kicserélem az olajszűrőt mondjuk 1-2 nap után (és most tekintsünk el attól h leengedem e hozzá az olajat vagy se) akkor felesleges volt az olajcserém a szűrő szempontjából vagy sem? Csupán ennyi a kérdésem és nem az hogy mivel kell kezdeni az olajcserét meg hogy minek cseréltem olajat meg hasonlók.
2018. aug. 14. 23:25
6/8 Majatom válasza:
Elméletileg az olajszűrő arra való, hogy kiszűrje a szennyeződést az olajból, tehát az olajon kívül mást ne engedjen magán keresztül. Ha ebből indulunk ki, akkor a régi olajszűrő nem tudja beszennyezni az új olajat. Cserélni azért szokták, mert egy idő után annyi szennyeződést szed magába, hogy nem jut át elég olaj rajta. Én személy szerint visszaönteném/benne hagynám az olajat a szűrő cseréje után.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, ennyire lett volna szükségem, (kinek nem inge..)
2018. aug. 14. 23:58
8/8 anonim válasza:
Szerintem nyugodtan vedd magadra azt az inget, merthogy te készültél leengedni az olajat szűrőcseréhez. Nem kell leengedni, cseréld ki, és maradhat az olaj. Annyival lett volna jobb együtt cserélni, mert így a szűrőben visszamaradt az a pár deci régi olaj, ami elkeveredett a frissel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!