Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi alapján tartsam az autót a...

Tele kérdése:

Mi alapján tartsam az autót a sáv közepén?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nemrég kimerészkedtünk a szomszéd városba az okatatóval,és az úton végig kell menni a 8ason.Szerintem ez a szakasz viszonylag jól megy,csak annyi a gondom,hogy egyszerűen nem birom végig a sáv közepén tartani az autót,sőt igazából néha össze is zavar az oktató,hogy a sáv melyik szélére húzodjak,mert egyszer a felezővonal felé menjek,egyszer jobbra tartsak.A legfőbb probléma igazából az hogy tényleg érzem azt,hogy néha elmegy az autó valamelyik irányba és ilyenkor csak korrigálással tudok középre visszamenni,és ilyenkor általában lecseszés kvöetkezik,hogy hát ez még mindig nem megy a 4. óra után sem.10.óránál járok,eddig nem voltam igazából sehol sem,csak Veszprémben,de ott szinte mindenhol.Sokszor elkeseritő,amikor állandóan kapom a lecseszést,hogyha egy apróbb hibát vétek,aztán utánna már elmegy a kedvem és egyre többet hibázok.Szóval erre szeretnék tippeket,hogy van-e valami szokás arra,hogy egyenesen tartsam az autót,vagy ehhez idő kell megszokni?

2018. aug. 15. 18:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Megszokás kérdése. Egyébként ha nem vagy benne teljesen biztos, hogy hol van pontosan a sáv közepe, akkor nagyon jó támpont a két tükör, ott láthatod, hogy az autó széle pontosan mennyire van a felezővonaltól.
2018. aug. 15. 22:11
 12/15 anonim ***** válasza:

Hát....

még ha valami öreg autót vezetnél amiben globoid csigás kormánymű van akkor azt mondom oké :D

De a mai "modern" autókba szerelt fogasléces kormányművel gyerekjáték az autót a sáv közepén tartani.

Amikor én tanultam vezetni sosem jelentett gondot az autó egyenesben tartása és őszintén szólva még nem is hallottam ilyet tanulótól sem :)

A mai autókat tényleg könnyű kormányozni, nincs 5-7 centis holtjáték, rövidebb a "kormányút"...

Milyen autón tanulsz? Nem vagy túl alacsony? kilátsz normálisan? Üléstámla legyen annyira előredöntve, hogy a karjaid olyan 120 fokot zárjanak be és tényleg ne szorítsd a kormányt, szépen lazán faszán fogd, ha korrigálni kell akkor apró mozdulat kell csak, ezek már nem 30 éves ladák, bmw-k, mercedesek ahol össze-vissza kell rángatni a kormányt :D

2018. aug. 16. 00:19
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát.Igazából valamelyik válaszoló irta,hogy folyamatos stressz alatt vannak a diákok.Az a helyzet,hogy igen.Nemtudok változtatni rajta,de olyan szinten stresszelek,hogy állandóan apróbb hibákért kapom az ivet,és olyankor egyre több,és több jön rá.Ma például mentünk egyirányú utakon,védett útvonalon.Nembirok figyelni arra is,hogy mit mond,hogy normálisan vezessek plussz a táblákat,nameg a többi autóst.Tény,hogy én is úgy érzem,hogy nem megy még annyira,de azért az hogy ezt hallgassam egész vezetés alatt szinte az sok szerintem.Pl véletlen rossz irányba mentem,majd visszafordultunk és megállitotta az autót.Annyira stresszbe voltam,hogy teljesen alapvető dolgot nem tudtam.Komolyan elgondolkodtam azon én is,hogy neki nem tudtam válaszolni,de a vizsga sikerült elsőre majdnem hibátlanra.
2018. aug. 16. 18:45
 14/15 Hovarju ***** válasza:

Nekem nagyon jó oktatóm volt. Szerettem hozzá járni.

Folyamatosan magyarázott, mesélt mindenféle dologról. Sokszor megkérdezte mi van az előttünk/mellettünk levő plakáton, milyen tábla mellett mentünk el.

A fő cél az volt, hogy ne csak közvetlenül az autó elé figyeljek, hanem mindenfelé ami körülöttünk van.

Nálam is sokszor előfordult, hogy nem abba az irányba kanyarodtam, amerre az oktató mondta. Sőt még közvetlen a vizsga előtti autózáskor is sikerült jobb helyett balra kanyarodnom.

A vizsgán szerencsére minden rendben ment.

Nagyon türelmes oktatóm volt. Akkor sem kiabált, ha lett volna rá oka.

2018. aug. 16. 21:46
 15/15 anonim ***** válasza:
Én is a merev kormánytartásra tippelnék. Ez idővel változni fog.
2018. aug. 21. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!