Skoda Octavia vagy Vw Golf?
Két kocsi között nem tudok dönteni. Az egyik egy 2005-ös Vw Golf 5, 110 ezer km-el.
A másik egy 2009-es Skoda Octavia, 150 ezer km-el. Mindkettő valós, ellenőrzött km futású.
Mindkettő 1.4-es, 75 illetve 80 LE-s motorral szerelt.
Árban ugyanazok, 1,5 millió ft. Ti melyiket választanátok?
Pontosan ugyanebben a dilemmában voltunk mi is, csak újabb autókkal, 2010-2013 közötti évjáratban.
Végül a Golf mellett döntöttünk, mert használtan a VW és a Skoda árak összeértek, nem olcsóbb a Skoda semmivel. Viszont a Golf van annyival minőségibb, hogy megérje azt venni. Persze itt a Skoda azért fiatalabb ugyanannyi pénzért, mert több benne a km, ami még mindig nem sok, viszont a te esetedben a Skoda oldalára billenti a mérleget, hogy 4 évvel fiatalabb, az többet számít szerintem, mint a 40 ezer km pluszban.
Ja egyébként nézzél valami másat, nehogy 1.4 szívóval vedd. Inkább 1.4 TSI 122 lóval, 1.6 szívóbenzin, vagy valamilyen CRTDI motorral vedd.
Mindenképp benzinesben gondolkodom, rövid távokat megyek, évi 7-8 ezer km max, és sokat városban használva.
Igen, az 1.4-es motorral nekem is vannak fenntartásaim, de ha megnézzük a használtautó kínálatot, 80%-a a benzineseknek 1.4-es, elvétve találsz csak 1.6-ost. Azok meg jellemzően 200 ezer km fölött vannak, az meg nem vonzz.
Olvasgattam az 1.4-es motorokról. Nem írják egy erőgépnek, de azért nyugis autózásra tökéletesen alkalmas, és nincs velük konstrukciós gond.
2006-os Jetta és '12-es Octavia van a családban.
Hiába örgebb a VW 6 évvel és tőbb tízezer km-el, még mindig jobb a zajszigetelése, futóműve, sőt, az utastér hőszigetelése is.
Így ha nincs szükség a csomagtérre, akkor a Golfot vedd! Nekem kellett, hogy akár két babakocsit is bedobhassak, így lett Octavia sedan. Néztem egyébként kombi Golfot, még az is szűkösebb a lépcsős Octaviánál.
Van a céges flottában golf és octavia is évek óta. A skoda fapadosabb (pl zajszigetelésben, menetkomfortban ég és föld) viszont a skoda raktere nagyobb és jobban pakolható.
Fenntartási költségek tekintetében a skoda olcsóbb valamivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!