Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért vesz néhány fiatal több...

Miért vesz néhány fiatal több milliós autót használtan, lepukkanva 200-300 ezerért?

Figyelt kérdés

Sokszor látom hogy egyes emberek mercedest, bmw-t vesznek 200 ezerekért, amikor teljesen egyértelmű hogy ennyiért nem lehet venni jó állapotút.

Látszik, hogy teljesen elütő színű sárvédő van ami valószínűleg azt jelzi hogy össze volt törve, utcán látom hogy olyan füstöt hagy maga után mint egy gyárkémény aminek a javítása drágább mint 3 ilyen állapotú autó. Hallani ahogy recseg a váltó,stb.

Miért nem vesznek inkább egy alsóbb kategóriás de használható állapotú autót?

Aztán ha úgy alakul és lesz pénzük jobbra akkor majd vesznek egyet.

2018. aug. 12. 17:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
38%

Ezt a sok majmot. Több millióba került újkorában, most 2-300 ezerért hozzádvágják csak vidd a lerohadt sz*arukat...

Amúgy meg nincs semmi márkamegszállottság, meg ilyenek, simán csak ezzel akarnak tekintélyt maguknak, mint régen sok fiatal az egyes meg kettes golffal akart. Csak épp aki ért hozzá az kiröhögi őket hogy égetik magukat.

Ja és a füstöléssel egyetértek. Én még TDI-t nem láttam nem füstölni, mindegy hogy újabb vagy 30 éves gyártmány volt. Mind füstöl.

De, van aki a Suzi Swift-et is menőnek hiszi, múltkor idétlenkedett előttem egy kölyök a nőjével, de 3 féle színű volt a kasztni XD

Kérdező, ne firtasd, nem kell velük foglalkozni, ő pénzük, ő idegzetük megy majd a javíttatásra.

2018. aug. 12. 19:39
 12/15 anonim ***** válasza:
58%

A milliós új ár igaz.

Példák: 1996-ban vettem 17 évesen a Porsche 924-est. Ez akkor 325ezer Ft volt, de ez akkor vagy másfél évnyi fizetésnek felelt meg.

1997ben vettem egy 89 évvégi, tehát 7 éves Porsche 944S2-t, na ez fiatal volt, kb megfelelt annak, mintha ma valaki venne egy Cayman-t 2011-ből. Ez akkor került egy másfélszobás panellakás árába. De ezek tényleg olyanok, hogy pl 2003ban egy 12 éves 911es került 6millába, ez egy kisebb ház ára volt akkor, ám, egy Porsche listaáron 20mnál kezdődött. A Boxsterem 13 évesen volt 3 milla pont 8 éve. Akkor az is listaáron újonnan valami 17-18 lett volna.

Ha az ember lelke romantikus és nem egy szürke kő, ha hedonista vagy kicsit és nem egy szemüveges, lenyalt hajú könyvelő típus, szikár arccal,,szenvedélytelenül, akkor megérted. Aki az unalmasságig realista, az a-ból bébe eszközt lát az autóban, a hobbista pedig egy fétistárgyat. Nekem is sokba volt anno a prémiumsportkocsi használtan, de legalább olyan élményeim voltak, amiket egy nullkilométeres Fabia vagy Splash volánja mögött nem tudtam volna átélni. Van egy cimbim, 20 éves BMWje van, szereti, imádja, költ rá, jól tartja és élvezi a feelinget. Az árából vehetett volna egy hasonló korú Astrát. Plusz infó: sok kilencvenes évek beli autó ma is tartósabb és jobb, mint sok mai, amiket csak fogyasztóitársadalom párévekre tervezettavulással csinálnak,

2018. aug. 12. 20:33
 13/15 anonim ***** válasza:

#10: A humorérzék (mármint a személyeskedés nélküli) az intelligencia egyik fokmérője. Tehát akkor inkább neked van mínuszban mint nekünk. Ráadásul élből személyeskedtél. Ezt azért kapod.

Tudom neked elképzelhetetlen hogy rajtad kívül más élőlény is rendelkezhet intelligenciával de mégis: értettük hogy mit akar a kérdező. Hülyén fogalmazta meg a kérdést és ezt a ziccert kár volt kihagyni.

2018. aug. 13. 00:39
 14/15 anonim válasza:

Senkit nem érdekel, mit volt kár kihagyni.

De tanuld meg, az élet nem a viccecskékről szól!

2018. aug. 13. 01:45
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes mert ha nem tévedek más komment alatt te is toltad a nem éppen jóindulatú személyeskedő "viccet". Nem mintha zavarna. Csak az én vicceim legalább nem személyeskedő prosztóságok. A másik dolog hogy ha senkit nem érdekel akkor miért nem hagytad figyelmen kívül? Na látod.

De ha már komolyan akarunk beszélni erről: Egy használt régebbi Suzuki vagy Opel nem volt több milliós értékű újonnan? De. Lehet hogy nem annyi millió de akkor is milliós nagyságrend.

Létezik olyan 10 évesnél idősebb használtautó amelyik nem volt sérülve? Nagyon ritka. Nem nagyítóval hanem mikroszkóppal kell az ilyet kereni.

A fenntartási költség és a megbízhatóság problémája valós. Vehetnének ennyiért megbízhatóbb Swiftet is de szerintem még az se lenne 200-300 ezerért fit állapotban. Egyre kevesebbet ér az a 200-300 ezer forint és lassan már szinte semmi értelmeset nem lehet érte venni. Hadd vegyék ezeket. Legközelebb majd reálisabban választanak és több énzért megbízhatóbb autót vesznek. Mindenki 1x fiatal.

2018. aug. 13. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!