Nagy átlagban miért szeretik az emberek jobban a benzines autót mint a dízelt?
A benzines autó nagyobb fordulatú motorral rendelkezik , jobban reagál a gázadásra , kevésbé szennyezi a levegőt , a motornak nincs kopogó hangja , a benzin télen nem paraffinosodik , nem tömíti el az üzemanyag csöveket , télen könnyebben indul , a motor hamarább éri el az üzemi hőfokot,télen nem kell előizzítás !
A benzin és a dízelolaj között nincs olyan árbeli különbség,hogy az előnyök mérlegelése után ne benzines autó válasszon az ember !
A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 11:50nak
tényleges árbeli különbség tényleg nincs, de a magyarembernek nem tudod elmagyarázni, hogy literenként az az 5forint különbség nem számottevő...
A válasz írója 0%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 11:09!
Mi ázik be?!
Te láttál már benzines autót?
Világéletemben benzines autóim voltak, 1-es Golftól kezdve Renaulton át BMW-ig és egyiknek se ázott be soha semmi..
Most írjam, hogy Trabant 601, Trabant 1.1, Opel Omega, Opel Astra "F", KIA Rio, KIA cee'd <-- ezek mind benzinesek voltak, és egyszer sem romlott el, egyik sem! SOHA!
De az Omega, és Astra között volt egy 1.6 D Kadett-E "csepp", 1 évig tökéletesen ment, bár -7 fok alatt nem indult, csak betolásra, és amúgyis kaki volt. Tehát nyomni kellet neki, hogy egy kicsi meleg jöjjön, nevetséges 54 lóereje volt, zörgött, mint a zállat, és maga a motor is hangos volt.
És 1,5 év után eljutottam oda, hogy a jó régi szívódízel már 25 fokban sem akart indulni...
Aki írta az 5 forintosat annak idéznék ebből a kérdésből:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__961..
"Azért akarom átalakítani, hogy ne belőlem gazdagodjanak meg a Júingok Dallasban...mellesleg ha van egy lehetőség hogy 100 Ft-tal olcsóbban lehet autózni akkor miért ne?"
Kifelejtettem az abszolút pojént.
5 liter környékét ette meg 100-on, boldog voltam, majd mikor még kábé 1 év tortúra után megvettem az 1.6-os Astrát, az 107 kilométeren fogyasztott 7,023 litert...
Én a villanymotorokat szeretem :)
Egyébként a benzinmotor kipuffogógázát sokkal jobb illatúnak tartom, mint a dízelek fullasztó bűzét :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!