A villamos miért nem minősül vasúti járműnek? Rendkívül megtévesztő volt, amikor budapesten valaki rávezette a villamos sínre a sávot, én pedig nem tudtam követni és emiatt majdnem baléesetet okoztam.31f
"A villamos miért nem minősül vasúti járműnek? Rendkívül megtévesztő volt, amikor budapesten valaki rávezette a villamos sínre a sávot, én pedig nem tudtam követni és emiatt majdnem baléesetet okoztam.31f"
Közben kicsit elkanyarog a válaszok és viszontválaszaid vonala.
Nekem anno azt a tanácsot adta az oktató a vizsga után, hogy ha valamiben bizonytalan vagyok, lassítsak. Ha történik valami lassan történjen.
Ha így teszel, az ismeretlen helyeken is elboldogulsz.
Vicces megfogalmazás ez a valaki rávezette a villamossínekre a sávot. Olyan, mintha azt mondaná, előtted valaki megragadott egy fogantyút, s arráb húzta.
Budapesten rengeteg olyan hely van, ahol a villamosvágány egyben forgalmi sáv is. Nem tudom, ahol jártál, miért nem lehet követni. Vagy csak nem mertél rámenni?
A sávok sok helyen olyanok, hogy nehéz követni, fokozottan kell figyelni. És olyan is, ahol felfestés sincs.
Ezek mindegyike baleseti gócpont. Ebben igazad van.
16 éves korodban már volt jogosítványod?
Hát lehet, hogy kitűnőre vizsgáztál kreszből, de úgy látszik a gyakorlati megvalósítással van egy kis baj, ha állandóan ledudálnak.
Magyarországon csak Budapesten, Debrecenben, Miskilcon, és Szegeden van villamos közlekedés.
Sokan tehát úgy tanulnak vezetni, hogy a villamosra vonatkozó szabályokat csak elméletben tanulták, ha ugyan megtanulták.
Nem is az a gond, hogy nem küldenek fel minden tanulót Budapestre, hogy gyakoroljanak valódi nagy városi körülmények között, az nyilván kivitelezhetetlen.
Jogositvány szerzés után is rengeteg még a tanulni való, és ott van az igazi probléma, hogy nagyon sokan közlekednek egy behatárolt területen, aztán évek múlva, amikor kénytelenek bemenni egy zsúfolt nagyvárosba, a szabályokat okoéják azért, mert ott nekik bonyolult a közlekedés, holott ott napi szinten tömegek közlekednek minden különösebb gond nélkül, megvannak az oda vonatkozó szabályok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!