Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A villamos miért nem minősül...

A villamos miért nem minősül vasúti járműnek? Rendkívül megtévesztő volt, amikor budapesten valaki rávezette a villamos sínre a sávot, én pedig nem tudtam követni és emiatt majdnem baléesetet okoztam.31f

Figyelt kérdés
Tegyük hozzá, hogy nem szoktam budapesten vezetni, de 15 éve vezetek baleset mentesen, de budapesten állandóan ledudálnak.
2018. aug. 6. 21:55
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

Többek között az általad leírtak miatt nem vasút a villamos.

A KRESZ-ben részletesen ki vannak dolgozva a villamossal kapcsolatos szabályok.

A villamos síneken közlekedik, de a többi járművel közös területen, bizonyos esetekben a villamos síneken halad a közúti forgalom is.

2018. aug. 6. 22:07
 2/25 anonim ***** válasza:
100%

Mert kisebb a sebessége és a tömege, mint egy nagyvasúti szerelvénynek.

Ha vasútként kezelnék (elkülönített pálya, vasúti átjáró, stb.), akkor az brutálisan lecsökkentené az utak áteresztőképességét.

Egyébként meg semmi megtévesztő nincs benne. Annyi, hogy amikor tanultad a KRESZ-t, akkor meg kellett volna tanulnod a villamosra vonatkozó szabályokat is.

2018. aug. 6. 22:14
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Van egy rossz hírem: veled van a baj.
2018. aug. 6. 22:17
 4/25 A kérdező kommentje:
rendben, de amerre én vizsgáztam itt nem közlekedik villamos.
2018. aug. 6. 22:19
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Az elméleti tanfolyamon ettől függetlenül meg kellett volna tanulnod.
2018. aug. 6. 22:23
 6/25 A kérdező kommentje:
igen, de gyakorlatban sosem került rá sor és a kettő nem ugyan az. emiatt belementem a másik sávba sajnos :(
2018. aug. 6. 22:24
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Remélhetőleg tanultál az esetből és nem leszel benne az esti hírekben.

Azt ajánlom szedd elő a kresz könyvedet.

2018. aug. 6. 22:27
 8/25 A kérdező kommentje:
Ne is haragudj, de én kitünőre vizsgáztam kresszből! Budapesten vannak gondjaim, mert mindig össze vissza mennek a sávok, valahol felfestve sincsenek...
2018. aug. 6. 22:29
 9/25 anonim ***** válasza:
79%

" Budapesten vannak gondjaim, mert mindig össze vissza mennek a sávok, valahol felfestve sincsenek..."

Kell az a KRESZ könyv... olyan kifogásokat említesz, amelyekre egyértelmű szabályok vannak.

A forgalmi sávokat nem kötelező felfesteni, de ez is csak egy részlet kérdés.

A vezetés alapja, hogy néz, figyel a jármű vezetője, és a látottakra jól reagál - ez egy nagy városban természetes, hogy nehezebb, sokkal több az információ, neked nem csupán a villamos okoz problémát, nincs megfelelő rutinod, gyakorlatod, akkor sem, ha 15 éve vezetsz, és mint kiderült a szabályokat sem ismered.

2018. aug. 6. 22:42
 10/25 A kérdező kommentje:
ne is haragudj de ismerem a szabályokat, hibátlan lett annak idején a kresz vizsgám!
2018. aug. 6. 22:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!