A villamos miért nem minősül vasúti járműnek? Rendkívül megtévesztő volt, amikor budapesten valaki rávezette a villamos sínre a sávot, én pedig nem tudtam követni és emiatt majdnem baléesetet okoztam.31f
Többek között az általad leírtak miatt nem vasút a villamos.
A KRESZ-ben részletesen ki vannak dolgozva a villamossal kapcsolatos szabályok.
A villamos síneken közlekedik, de a többi járművel közös területen, bizonyos esetekben a villamos síneken halad a közúti forgalom is.
Mert kisebb a sebessége és a tömege, mint egy nagyvasúti szerelvénynek.
Ha vasútként kezelnék (elkülönített pálya, vasúti átjáró, stb.), akkor az brutálisan lecsökkentené az utak áteresztőképességét.
Egyébként meg semmi megtévesztő nincs benne. Annyi, hogy amikor tanultad a KRESZ-t, akkor meg kellett volna tanulnod a villamosra vonatkozó szabályokat is.
Remélhetőleg tanultál az esetből és nem leszel benne az esti hírekben.
Azt ajánlom szedd elő a kresz könyvedet.
" Budapesten vannak gondjaim, mert mindig össze vissza mennek a sávok, valahol felfestve sincsenek..."
Kell az a KRESZ könyv... olyan kifogásokat említesz, amelyekre egyértelmű szabályok vannak.
A forgalmi sávokat nem kötelező felfesteni, de ez is csak egy részlet kérdés.
A vezetés alapja, hogy néz, figyel a jármű vezetője, és a látottakra jól reagál - ez egy nagy városban természetes, hogy nehezebb, sokkal több az információ, neked nem csupán a villamos okoz problémát, nincs megfelelő rutinod, gyakorlatod, akkor sem, ha 15 éve vezetsz, és mint kiderült a szabályokat sem ismered.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!