Kerék mérete mennyire befolyásolja a teljesítményt?
Adott egy autó, ami gyárilag 170 ló körül van, mégis kevesebbnek, gyengének érződik. Olajcsere, és szűrők cseréje meg volt. Autószerelő haverok szerint a gumik mérete a ludas, azok miatt érzem gyengébbnek.
Elöl: 225/40R18
hátul: 255/35R18
Lehetséges hogy tényleg túl nagy felületen érintkezik az úttal, és ez kicsit lefojtja?
:D
Nem lehet, hogy 1500-nál elváltod és azért nincs ereje?
Keresni kellene normális szerelőt...
El kellene vinni azt a lerúgott BMW-t egy teljesítménymérésre, vagy valami komolyabb szerelőhöz.
Kössz a semmitmondó, nagyképű, okoskodó válaszokat! Közben szerencsére találtam használható infót is:
A felsorolt pontok közül tapasztalom, hogy nagyon keménynek érződik a futómű, és ráz az autó. Hogy a nyomvályúk elhúzzák a kormányt, és hogy sokkal gyengébbnek érződik.
Vagy lehet ez pl egy 170 lovas Passat TDI légfrissítőgép.
A külső átmérő szerintem stimmel. A nyomás is?
"A nyomás is?"
A guminyomás? kevesebb van benne mint mi elő van írva. Előre 2.5 bar a javasolt, és 2.2 van benne, míg hátra 3.0 bar, és 2.4 van benne. Így is baromi kemény a futómű, minden kavicsot megérzek, el nem tudom képzelni, mi lenne, ha beleraknám a 2.5-öt és a 3 bárt.
"gátlón"?
Boccs de ezt nem értem. Ez melyik alkatrész?
Egyébként most írt ki valaki hasonló kérdést. Ott is válaszolta valaki, hogy nagyobb felnitől rosszabb lesz a gyorsulás.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__94..
"Hamarabb készíti ki a futóművet"
Tapasztaltam. A "teleszkópok" elöl ás hátul is ki voltak szakadva a "tartó-részből." Azóta persze javítva lettek. Ezeket a felniket még az előző tulaj tette rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!