Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy motor rozsdás üzemanyagtan...

Egy motor rozsdás üzemanyagtankját mivel lehetne kitisztítnai?

Figyelt kérdés

2018. aug. 2. 21:52
 1/5 anonim ***** válasza:
Szedd le és szórj bele gyöngykavicsot. Aztán mint rázd mint az őrület és öblítsd ki sokszor folyóvízzel. Ez a bevett szokás szerintem, legalábbis én így csináltam anno. Persze az üzemanyagszűrő fontos, mivel mindenképp fognak még rozsdadarabok leválni a tank belső faláról.
2018. aug. 2. 21:56
 2/5 anonim ***** válasza:
2018. aug. 2. 21:57
 3/5 anonim ***** válasza:

A tisztítás nem nagy ügy. Gyöngykavics, anyacsavar, kutyalánc - bármit bele lehet erőlködni, ami forgatás hatására leveri a rozsdát a tank oldaláról. Érdemes az aljába valami zsíroldószert tölteni és ledugózni, hogy a lehulló rozsdát valamennyire oldatban tartsa és ki tudd önteni, illetve az ilyen-olyan zsíros mocskot kitakarítsa.

A nagy probléma akkor jön, mikor kész a tisztítás: mivel vond be? Ha csak rozsdátlanítod és nem kezdesz vele semmit, akkor adtál a sz*rnak egy jó drága és időigényes pofont, mert villámgyorsan újra berozsdál. Ilyenkor jön az, hogy a tankot mindig csurig kell tölteni, hogy az üzemanyag elzárja a levegőtől a lemezt. Belülről festeni nem könnyű, egyrészt azért, mert nem férsz hozzá, másrészt azért, mert nem mindegyik festék bírja azt, hogy éjjel-nappal szénhidrogénben áll. Viszont vannak erre való jó drága anyagok, amivel be lehet vonni a tank belsejét. Én azt javaslom, hogy csak akkor kezd bele rozsdátlanításba, ha van már valami bevonószered, amit tudsz használni utána. Értem én, hogy addig is idegesítenek a leváló rozsdadarabok, amik eldugítanak ezt-azt, de hidd el, ha nem vonod be semmivel a tank belsejét, feleslegesen erőlködsz a rozsda eltávolításával.

2018. aug. 3. 06:42
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem rozsdál az be olyan hamar. Nekem legalábbis Szimóban nem tette.

Szerintem az lehet a háttérben, hogy a tankban nem tiszta levegő, hanem elpárolgott benzin és levegő keveréke van, így alacsony az O2 tartalom.

Egyébként én M6-os rövid csavart szórtam a tankba és keverékkel sékeltem ill. öblítettem míg a kifolyó "benzin" rozsdamentes nem lett.

2018. aug. 3. 07:45
 5/5 Szolovjov ***** válasza:
Felejtsd el a kavicsos, anyacsavaros baromságokat! Oldj fel meleg vízben jó sok citromsavat. Töltsd fel színültig a tankot és hagyd benne 24 órát. Gyönyörű fémtiszta lesz a tank.
2018. aug. 4. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!