Csak én tapasztalom azt, hogy a kamionosok nagyon gyorsan, ugyanakkor tökéletesen vezetnek személyautót?
Ahány kamionos mellett ültem eddig mind nagyon jól vezetett (forgalom átlátása, autó kezelése) ami persze érthető hisz profi sofőrök. Állandóan vezetnek, nem is akármekkora járművet. De a sebességszabályokat még egy sem tartotta be mert mindegyik 180-190-el ment ahol lehetett. Olyan helyeken 160-al, (nem feltétlenül kanyarok közelében) hogy csak pislogtam az anyósülésen.
Nem tudom, hogy véletlen-e, de eddig 7-ből mind így vezetett. Más hétköznapi sofőr pedig nem.
Egy időben sokat jártam autóstoppal így volt ezt időm észrevenni. A kamionosok pedig ismerőseim onnan tudom, hogy ez a foglalkozásuk.
Én is kamionozok, és tényleg sokkal jobbnak KELL lenned, mint a többiek, mert te nem csak a sarki boltig ugrasz le... mindig minden helyzetben előre tervezni, minden egyes kereszteződésnél számítani arra hogy valaki kivágódik eléd, és már tervezed a menekülési utakat még ha nincs is ott semmi stb... a lényeg hogy nagyon előre kell látnod mindent, és mindenre fel kell készülni. Volt hogy valaki beleállt előttem a fékbe, én 1 miliszekundum alatt tudtam, hogy itt nem fogok tudni megállni, ezért elhúztam balra a kormányt, annak ellenére hogy láttam hogy jön mellettem egy kamion, mert még ha ütközök avval akkor is jobban jártam volna mintha beletúrom az előttem lévőt az előtte lévőbe, szerencsére a másik kamionos is résen volt, és ő is elvitte a kormányt és lefékezett. Volt hogy 3 sávos pályán a külső sáv lehajtó sáv lett, állt a forgalom, és egy idióta befordult elém a 2. (középső sávba) ahol én mentem, reflexből elhúztam a kormányt, és belenéztem a tükörbe is és láttam hogy egy busz jön mellettem, valahogy a belső és középső sávba mentem be hogy se a busznak nem mentem neki se annak a barom autósnak, de az egész 1 másodperc alatt játszódott le, én sem értem hogy is volt ez...
Olyan mint az a film Sully, ahol a csávó tudta hogy nem fog tudni eljutni a reptérig, és valahol előtte fog kifogyni az üzemanyag, és így a városba ütközne bele, ezért inkább lerakta a gépet a vízre, és nem történt személyi sérülés. Mérlegelni kell.
az a baj, hogy sok itt a 1, műmájer hülyegyerek, aki szerint mindenki idióta és hülyén vezet, csak ő a tökéletes, ezért ha azt mondod hogy "az meg az jól vezet" akkor jól elküld téged meg őt is a francba... 2, a burokbanélő idióták, akik lakott területen 40-50 között hintáznak, és a 30 nál beletaposnak a fékbe még ha mögöttük jön is valaki, ja és persze kívülről fújják a kresz kódexet. nos ezek se fogják méltatni a lendületes vezetést
ja és a legfontosabbat elfelejtettem, az elsőbbségről tudni kell lemondani, nem győzöm ezt mindenkinek hangsúlyozni... nagyon sok balesetet úsztam már meg ezért, mert tudtam hogy nekem van elsőbbségem, de számítottam arra, hogy nem fogják megadni, és nem is adták... És nem cirkuszoltam utána mint a hülye emberek 90%-a, vagy már rég agyvérzést kaptam volna szerintem... :D
Hapesznak igaza van, ismerni kell a korlátainkat, mikre vagyunk képesek, a helyzethez képest vezetni, és a másik tudatlanságát elhárítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!