Segítsen valaki milyen olajat használjak a kocsimba?
sziasztok van egy chevrolet lacettim 1.6 benzin, 380ezer km-er van a motorba, na már most az olajat nem eszi, de ez a motor ennyi kilóméterrel most lett beszerelve,amikor be lett rakva relatív hangos volt a hidrotőke, minimum felett volt az olaj, rátöltöttünk járattuk, és halkabb lett sokkal... de most is van hidrotőke hangja, viszont ha "megküldöm neki " 3000-4000 fordulat közé akkor ha megállok vele alapjáraton semmi hangja a motornak... viszont 10w40 lett rátöltve, ami probléma még van vele kb 500-as fordulatnál ha mondjuk elindulok és leesik akkor be-be pislákol az olajlámpa... de kizárólag csak melegen, na most ennek a hivatalos leírása motorhoz amit neten találok az 5w30-5w50ig
most kezdek utána nézni, hogy mit jelent a második szám az olajon, elméletileg, ez meleg motornál a sűrűség ?! lehet, ha 5w50-et rakatok bele abba marad az olajnyomás lámpa villogás ?? vagy egyszerűen nem tudom értelmezni... h.lye vagyok ezekhez örülnék ha valaki elmagyarázná vagy segítene köszönöm szépen!
köszönöm ment az zöld!
tudom, hogy hogy kell elindulni nem régóta 5 éve van jogsim, csak elő elő fordul az emberrel, hogy lejjebb esik a fordulat, itt most kimondottan én figyeltem meg, hogy be villan-e az olajlámpa 3. lacettim már és sajnos az előző 2be imádott simán alapjáraton villogni az olajlámpa ezért néztem meg ebbe a motorba is,
eltudnád esetleg nekem magyarázni, hogy a 10w40 helyett az 5w50-el mért szűnne meg a pici csattogás és az olajlámpa be-be villanás ??köszönöm ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!