Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Pályán kamion mögé beállva...

Pályán kamion mögé beállva veszélyes közlekedni?

Figyelt kérdés

Igazából úgy szoktam menni hogy kamion mögött.

Nincs légellenállás akkora.

2018. júl. 18. 18:28
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

"Egy autó hűtőrendszere akkor is elégséges, ha kettesben mész hegynek fel egy megrakott utánfutót húzva. Ha lenne röntgen kamera, kb. annyit látna, hogy a termosztát 1 mm-el jobban kinyit, ha beállsz a kamion mögé."

+ ott a hűtőventilátor is, ami ha bekapcsol, másodpercek alatt vissza tudja hűteni a vizet. Pl dugóban araszolva, közben álló helyzetben menetszél nélkül ketyegő motorok sem főnek meg, ha nincs műszaki hiba a hűtőrendszerben.

A 90-es tötymörgést én sem bírom idegekkel, tekintve hogy több száz km-es utakat teszek meg. Inkább megyek a saját tempómban és nem spórolok. Esetleg ha jön valami nagyobb furgon 120-130-as tempóval, amögé szoktam beállni adaptív tempomattal biztonságos távolságra.

2018. júl. 18. 19:11
 12/26 A kérdező kommentje:
11# én is általában olyanok mögé állok be, akik 100-110el mennek. Múltkor kifogtam egy ford transitot 130al, na az jött egész sokáig... Akkor jól fogyasztott.
2018. júl. 18. 19:16
 13/26 anonim ***** válasza:
27%

"Nincs légellenállás akkora."

A legesleghülyébb ok, amit valaha hallottam.

2018. júl. 18. 19:51
 14/26 anonim ***** válasza:
0%

Nem arról van szó, hogy felforr de jobban melegszik :)

Nekem öreg dízel mercim van, télen-nyáron, fagyban-kánikulában, városban-autópályán 88C a víz.

Ventillátor csak a hűtő mögött van amit a főtengely egyfolytában hajt!

Autópályán ha beállok egy kamion mögé akkor a hőmérséklet szépen felkúszik 92C-ra, pedig ott a venti ami "átszívja" a levegőt és a fordulatszám is nagyon alacsony 90km/h-nál... talán 2000-et ha pörög!

Szóval én ezért (sem) állok be kamion mögé de a legfőbb ok az, hogy ha a kamionos elbambul és nekicsattan valaminek akkor Te is nekicsattansz egy pár tonnával nehezebb kamionnak amiből aligha jössz ki győztesen :D

Alapból lassan megyek mert öreg a Mercedes, kímélni kell, max 110-el szoktam menni, de ha olyanom van, hogy ráérek és alig vannak pl. az M6-oson éjjel és tudok menni 90km/h-val akkor sem állok be egy kamion mögé, egy jó 100métert megtartok!

Amúgy sem fog az a 6 literes autópályás fogyasztás földhöz vágni, kamion mögött meg enne fél literrel kevesebbet... 200forintért nem fogom kockáztatni a testi épségemet meg az autómat sem :D

2018. júl. 18. 20:01
 15/26 anonim ***** válasza:
Szélárnyék tesó!!!
2018. júl. 18. 20:28
 16/26 anonim ***** válasza:

Tavaly csináltak egy tesztet. Hátul van a pótkocsin egy vas az ajtó alatt. Attól nem tudsz becsúszni. 40 pótkocsi fajtából 1 fogta meg a kocsit a többinél a bábú fejét bevágott.

Én nem mennék mögé be.

2018. júl. 18. 21:40
 17/26 anonim ***** válasza:
40%
Komolyan képes vagy így menni? Túl lassú a kamionok tempója, ráadásul te a kisautóból csak a pótkocsit tudod bámulni, ami rendkivül fárasztó és unalamas az amúgy is monoton autópályán. Ha pedig nagyobb távolságot tartasz, az egésznek semmi értelme.
2018. júl. 18. 21:45
 18/26 anonim ***** válasza:

"Ventillátor csak a hűtő mögött van amit a főtengely egyfolytában hajt!"

A modern (értsd: 40 évnél fiatalabb) autókban elektromos a ventilátor, aminek a sebessége a hőmérséklettől függően változik. Tehát azokat nem fenyegeti ez a veszély.

Egyébként meg attól az 4 fok különbségtől az égvilágon semmi baja nem lesz.

2018. júl. 18. 22:47
 19/26 anonim ***** válasza:
Akinek van bátorsága beállni két kamion közé annak hajrá. Csak előtte búcsúzkodjon el a családjától.
2018. júl. 19. 01:21
 20/26 anonim ***** válasza:
Engem az első szélvédőre felvert és azt berepesztő kavics után ment el a kedvem a kaminora tapadástól.
2018. júl. 19. 06:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!