Megcsúszás, vagy mi volt ez?
Igen, megcsúszott.
Ha hátsókerekes (a legtöbb bmw az), akkor a hátulja kezd el csúszkálni. Ilyenkor lassan visszaengeded a gázt és ellenkormányozol.
Amúgy meg ne padlózd szerencsétlen kocsit, csak ha tényleg indokolt. (pl. előzés)
Menj lassabban, kisebb gázzal.
Köszönöm a válaszokat!
"Foghatod az útra vagy a hajtásra, de ha nem barom módra padlóznád akkor nem pörögne ki a hátulja."
Igen, tudom, felelőtlenség volt, főleg vizes úton.
"nyomtan neki rendesen, folyamatosan padlóztam felfelé, és kb 60-nal mehettem"
Mondjuk nem tudom mi lehetett ez, mert kb 1-esben tud a legtöbb autó 60-nal menni.
"amikor a kocsi hirtelen balra-jobbra-balra-jobbra kezdett "mozogni""
Már az E46-is sokkal hamarabb elveszi a gázt minthogy baj legyen vagy elforogjon a ívbelső. (ráadásul 60-nál hegynek felfele...)
"Mondjuk nem tudom mi lehetett ez, mert kb 1-esben tud a legtöbb autó 60-nal menni."
Ezt nem teljesen értem. Nekem 1-esben a kocsi nem tud 30-nál (20 mph) többel menni. Ezen az úton 96 kmh (60 mph) a megengedett sebesség, én ekkor 60 kmh-val (40 mph) mentem. Máskor is ennyivel szoktam, van hogy többel, és még soha nem történt hasonló. A domb aljáról indultam 2-es sebességfokozattal, aztán a domb közepén már 4. sebességben voltam, mert ugye folyamatosan gyorsul/húz felfelé, és nem szeretem pörgetni a motort. Kisebb sebességbe meg azért nem kapcsoltam, mert dombon felfelé negyedikben is még gyorsul, most is legyorsult a mellettem haladót. Szóval nem igazán értem, mire gondoltál.
Itt egy fotó az adott útszakaszról:
"Már az E46-is sokkal hamarabb elveszi a gázt minthogy baj legyen vagy elforogjon a ívbelső. (ráadásul 60-nál hegynek felfele...)"
Ívbelső? Az pontosan micsoda? És miért van jelentősége, hogy hegynek felfelé 60-nal mentem? Van ötleted hogy akkor mi lehetett ez, vagy mi okozhatta? Ahogy írtam, soha nem történt velem semmi hasonló sem, és a kocsi sem csinált még semmi hasonlót sem.
Itt egy másik kép az útról, ezen kb látszik hogy mennyire meredek, és mekkora kanyar van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!