Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Manapság tényleg lassabban...

Manapság tényleg lassabban öregszenek az autók, mint régen?

Figyelt kérdés
Egy BMW E46-om van, 2001-es. Nekem úgy tűnik, hogy technikailag alig öregednek az e korú autók, a enyémben is nagyjából minden megtalálható, mint a maiakban. Navi, CD, USB port, kihangosító, auto klíma, stb. csak persze más, régebbi elrendezésben. Tényleg nem annyira öregszenek technikailag a 10-20 éves autók?

2018. júl. 11. 20:44
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

#6-osnak van igaza.

P. E46-ban már full modernnek számított, hogy a kulcsba épített távirányítóval nyitják az ajtókat, rá 1 generációra már kulcs sem volt, ma meg már a legmodernebbeknél (X5 2018), távirányító sem kell, max 1 telefon amire valami gyári BMW-s applikáció telepítve van, a telefon a zsebedben, megfogod a külső kilincset és már ki is nyílt....hát na...ez azért érthető. De talán formailag sem annyira öregednek. Vagy inkább az, hogy aki akkor volt gyerek amikor az E46 kijött a gyárból és neki az volt anno a csúcstechnológia az nem tekinti annyira réginek mostanság sem?

2018. júl. 11. 21:56
 12/17 A kérdező kommentje:
hát jó, ezért sem lenne annyira jó ötlet szerintem a repülő meg fullra önvezető kocsi....mert aki vezetni szeret, az miért is venne ilyet? Akinek meg erre van igénye, az inkább vesz helikoptert....
2018. júl. 11. 21:58
 13/17 veterán vas ***** válasza:

Kövezzetek meg, de egyetértek a #10 hozzászólóval.

Megvettem az autómat X éve, első nap beállítottam a tükröket és kész.Ezek után kit érdekel, hogy azok menet közben elektromosan állíthatóak? Vagy mit bánom, hogy a "pillanatnyi fogyasztásmérő" 2.5 és 18,7 között ugrál? Nem azt nézem vezetés közben. Ha sietnem kell, akkor is sietek a 25 litert mutat 2 másodpercig, ha ráérek és gurulok, akkor sem azért teszem, hogy "ideális" legyen a fogyasztásom. Szóval nem idegesít, mivel első nap kikapcsoltam. És még ezer ilyen fölösleges baromság....

Bocsi, tudom, én egy őskövület vagyok. ;)

2018. júl. 11. 22:07
 14/17 anonim ***** válasza:

Tehát te azt akarod mondani hogy a nyilacskás navi meg a CD olvasó meg az utólagos USB-porttól technikailag napra kész manapság?

Nem...

2018. júl. 11. 22:09
 15/17 A kérdező kommentje:

igaz, manapság például a G30-as BMW-t nem városi autókázásra tervezték igazán (saját tapasztalatból).

Bár igaz ehhez azt kérsz amit szeretnél, ha nem kell ülésfűtés vagy tolatókamera akkor nem lesz, de aki pl. napi 10-12 órát egyhuzamban autózik annak nyilván jól esik egy ülésszellőztetés vagy masszázs funkció.....persze 20 év múlva ezt is megszokottnak tartjuk majd, amihez képest az akkori technológia "felesleges hülyeség" lesz, de az új technológiához az idősebbek mindig is így állnak hozzá, hogy hát "minek?" De szerintem ez a természetes....

2018. júl. 11. 22:15
 16/17 anonim ***** válasza:
Az E46-nak még ma is van némi respektje, lehet hogy azért mert honfitársaink telehordták 320d-vel az országot. Hol van hozzá képest az E90? Sehol. Észre sem veszem őket az utcán. Egy szép E46 viszont még ma is üt, főleg a kupé meg a kabrió.
2018. júl. 12. 07:40
 17/17 anonim ***** válasza:

Mai középkategóriás autók extrái, pár éve múlva széria:

-guminyomás ellenőrzés

-adaptív tempomat

-gyalogos felismerő és vészfékező rendszer

-sávtartó automatika

-hill-assist (lejtmenet-segéd)

-táblafelismerő rendszer, akár sebességkorlátozóval

Van ilyened az E46-osodban?

2018. júl. 12. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!