A Széchenyi téren miért fotózgatnak egyesek random autókat a forgalomból?
Mostanában többször megesett hogy a Széchenyi-téren jártunk, Budapest belvárosában, és feltűnt, hogy főleg délutánonként kinn áll több gyerek, és véletlenszerű autókat, főleg luxusautókat fotózgatnak, amik elhaladnak a téren. A múltkor majdnem sikerült elütnünk egyet, mert előttünk haladt valami sportkocsi, talán Ferrari, és a gyerek konkrétan kiugrott a kocsink elé és elkezdte a hátulját fotózgatni, aztán meg neki állt feljebb mikor ledudáltuk.
Ezek kik és miért fotózgatják mások autóit? Egészen biztosan nem hivatalos szervek tagjai, egyrészt vannak köztük kiskorúak is, másrészt meg kamikáze módon szaladgálnak át keresztbe az úton. A legközelebbinél gondolkodtunk rajta hogy rendőrt hívunk mert közveszélyes amit csinálnak, plusz nem hinném hogy a tulajdonosok hozzájárultak hogy lefotózzák az autójukat csak mert áthaladnak a téren. Tudja valaki kik ezek és miért csinálják ezt?
Nekem több barátom van közülük, egyáltalán nem elmebetegek, hanem lelkes fiatal "carspotterek". A veszélyeztetés valóban helytelen, akár beszélhetek is velük erről, de azért nem ekkora tragédia, hogy fotózzák a dögös kocsikat. Engem is fotóztak már le a Mecedesemben, előtte a Porschémban és nevetve be is taggeltek engem én meg jót nevettem. Jó arcok a srácok hidd el, a normálisabbja tulajt nem hogy nem zavarja, hanem le is lassít. Semmi kár nem éri egy autó tulajt, ha lefotózzák a kocsiját.
Miért csinálják? Imádják az autókat.
Ne spilázd túl.
A kérdező kezet foghatna vele hülye kérdések terén:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
Engem sem zavar amikor lefotoznak a Benleyemben, Ferrarinak vagy Lamborghinimben, vagy akár a Bugatti Veyronomban
17/f
Vállalkozo-programozo-orvos-mérnök
“Nem lehet bárKIT fotózni, mert a személyiségi jogokat tiszteletben kell tartanunk. Viszont bárMIT fotózhatunk, mivel a tárgyaknak nincs személyiségi joguk, és az épületek szerzői jogai sem nehezítik az életünket. Házak és autók esetében az adatvédelmi törvényekre kell figyelnünk, mert a rendszámok is személyes adatnak minősülnek, így ezek sem látszódhatnak a fotókon.”
Pl... de Google a barátod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!