Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gázüzemű autóba hogy lehet...

Gázüzemű autóba hogy lehet tankolni?

Figyelt kérdés
A gázról kémia órán tanultuk hogy légnemű halmazállapotú kémiai anyag. A benzinkúton viszont literre mérik. Vákuum segítségével kerül a jármű üzemanyagtartályába az üzemanyag a töltőállomás tartályából és a nyomásérték változásának mértékét figyelő szenzor dönti el, hogy hány litert tankoltunk? Engedik a kúton a gázüzemű jármű sofőrjét hogy tankoljon, vagy csak a személyzetnek szabad a robbanásveszély miatt?
2018. júl. 7. 11:39
 1/2 anonim ***** válasza:

LPG a neve vagyis Liquid - folyékony.

Van CNG is, az nem tudom hogy van

2018. júl. 7. 11:49
 2/2 egySanyi ***** válasza:
Általában a kutas töltheti, de már van belőle önkiszolgáló is (LPG). Azt nem tudom, hogy vákummal vagy szivattyúval vagy más eszközzel működik, de azt megfigyeltem hogy az utolsó 1-2 liter kb. annyi idő alatt jön át mint az első 20-25 liter. Szóval nem egyenletes sebességgel, valószínű a végén a nyomáskiegyenlítődés miatt lassul be a töltés annyira.
2018. júl. 7. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!