Miért nem szabad traileren lévő jármüvet tankolni?
Nem tudom biztosan, de a felhasználás módjához lehet köze. Az "elvitelre" tankolásnál bármilyen célra- akár károkozásra is - felhasználhatod, míg a saját erőből érkező járműbe tankoláskor elvileg "elhasználod". Nyilván az ilyen járműből is kiszívhatod, hogy bármit tegyél vele, de a kútnak ez már nem róható fel.
Gondolom mindezt én.
rendszeresen tankolok kannába a molnál, sosem szólnak érte
sőt, volt hogy csak 1 literes palackba engedtem, a minimum mennyiséget sem értem el, és azért sem szóltak
Ez így értelmetlen és szpatás.
Nincs ilyen szabály.
Ha a kanna megfelel a biztonsági előírásoknak,akkor kutya kötelessége ,még neki is, ha kéred megtankolnia a kannát is.
Legyen az fém marmonkanna,vagy a náluk is kapható benzines kanna.
A kerti gépeimet sem viszem a kúthoz megtankolni,ráadásul a fűkaszáim,fűrészgépeim nem önjáróak.Az autókból meg körülményes a lefejtés.
Ha a motorod tankján nincs súlyos látható,vagy tankolás közben a benzin elfolyása miatt észlelt sérülés,akkor kuss neki,nem tilthatja meg a tankolást.
Én még nem találkoztam ilyen szabállyal.
A fűkaszámat sosem szoktam a benzinkútra elvinni. Kb fél literes lehet a tankja. Az jóval a minimum kiadható mennyiség alatt van. Ráadásul dízel autó van, tehát még az sem játszana, hogy tankolás után csepegtetek pár decit abba is.
5 literes kannába szoktam tölteni. Az bőven elég nekem egy egész fűnyírási szezonra.
Sosem szóltak még érte, hogy nem tankolhatok kannába.
ez egy tűzvédelmi utasítás része. elég nagy terjedelmű. Ha egy tűzoltó ellenőr éppen ott kávézik, és meglátja, hogy a kútnál marmonkannába, vagy trélerre tankolnak, szól a vezetőnek, és máris állítja ki e jkv-t. nem a kutas a szőrösszívű...
...hogy nem szólnak érte, az más kérdés. A mostani kutas új gyerek volt, igyekvő típus. Ő szólt.
ennyi.
De ha elvileg van olyan utasítás, miszerint tilos kannába tankolni, akkor a kannák árusításuk mért nem tilos?
Benzines kannát milyen más célra venne az ember? Nekem ez így nem logikus...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!