Hogy hívják azt a motort amelybe lehet tankolni dízelt és benzint is?
Figyelt kérdés
Talán Mazda kocsik voltak, de hányas évjáratúak?
Annyira szeretem a dízelt hogy inkább meghalok, de akkor sem fogok benzinessel járni...
2018. máj. 11. 17:37
1/16 anonim válasza:
Április 1.
Gyakorlatilag minden belsőégésű motorba lehet benzint és dízelt tenni maximum tönkremegy.
De Szerintem nincs ilyen motor.
3/16 anonim válasza:
Nagyteljesítményű motorokba öntenek mindkettőt..
amikor indítják a baggert, akkor először a benzines motor indul, ez az "önindító", aztán ha ez már bemelegedett, akkor csutkagázon indítja az óriási dízelt..
persze a benzin is külön tankba a kismotorhoz, és a többezer liter gázolaj egy nagyobbacska tankba..ez a bagger főmotorja.
Talán még hajókon is van ilyen, bár azok már turbinával indulnak(gáz)
4/16 anonim válasza:
Volt főnököm akinek volt orosz mezőgazdasági repülőgépe ő szokta, hogy amikor kevés kerozint kapott, hígított a kútról hozzáadott 99-es oktános benzinnel, szerintem kis mennyiségben az is bírja a gázolajat is. Csak nagyon nem szabad felhígítani a kerozint...
6/16 anonim válasza:
Végülis egy gőzgépet fűtheted mindkettővel.
8/16 anonim válasza:
Én benzint szoktam felesbe ablakmosóval, 2.0 PDTDI.
9/16 anonim válasza:
Személygépkocsiknál ilyen nincs. Az erre alkalmas "mindenevő" dízelmotorokat és gázturbinákat jóval nagyobb méret- és teljesítményosztályban készítik nehéz munkagépek, harckocsik, hajók és repülőgépek számára.
10/16 anonim válasza:
Úgy tudom, hogy valamelyik brit tank motorja volt ilyen, nem emlékszem már a nevére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!