Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem szabad traileren...

Miért nem szabad traileren lévő jármüvet tankolni?

Figyelt kérdés
Tegnap a traileren levő motoromat akartam megtankolni egy MOL kútnál, de mikor meglátott a kutas gyerek gyorsan odajött, és mondta, hogy csak olyan jármüvet szabad tankolni ami önerőből érkezik a töltőállomásra. Sem vontatott jármübe, sem pedig kannába nem adhatnak üzemanyagot. Megkérdeztem, hogy ennek igy mi értelme van, és csak annyit válaszolt, hogy ez a szabály. Igyhát kénytelen voltam 20percet vesződni a motor le, és felpakolásával a kútnál, hogy meg tudjam tankolni.

2018. máj. 27. 05:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ekkor itt egyes válaszolók szerint nem lehet a hitelesített kannába tankolni,hogy legyen tartalék benzined a csomiban.Ha ezt szeretnéd,először tankolod a autót és majd valahogyan az autóból átfejted a kannába és rátankolsz megint az autóra.Otthoni munkára megint nincs benzin.Ha útközben kifogy akkor hivatalosan köteleznek,hogy szpj,mert nem kaphatsz benzint.ha nem vagy hajlandó kilométerekről a kúthoz tolni az autódat,de ez nem önerőből állt be a kútra.Ez is kuka.

A fűkaszát ,fűrészgépet minden tankoláskor elcipelem a kúthoz.Ez sem jó mert nem önjáró.A rotációs kapa viszont önjáró,csak kicsit megviseli az aszfalt egy kilométeren.

7-es komám te biztosan ismered a jó megoldást,ha van erre.Könyörgöm segíts,mert nem tudok az autómból benzint szippantani,csak körülményesen.

2018. máj. 27. 12:03
 12/14 anonim ***** válasza:
53%
szerintem sokkal prózaibb oka van. Ugyanott keresném a hibát, mint hogy járó motorú járműbe sem szabad tankolni. Elektrosztatikusan akár még töltött is lehetne a traileren álló jármű (persze szinte nulla az esélye, de ha mégis...), ugyanez a helyzet a kannával is. Emlékeim szerint erre a célra gyártott és forgalmazott kannába lehet csak tankolni, mindenféle hordóba, palackba nem
2018. máj. 27. 12:17
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Azért az is vicces lenne ha a 2 ütemű fűkaszámba közvetlenül tankolnék. Vagy már van kút az olajos keverékhez is? :)

Amúgy nekem se szóltak még azért, hogy az obi-s benzines kannámba tankolok. Itt vidéken ez nem ritka dolog.

2018. máj. 28. 11:27
 14/14 veterán vas ***** válasza:
100%

Az ország számtalan pontján tankoltam már, autóba, motorba, tréleren szállított rallye-autóba. Sőt -a más hülyesége miatt- ballagtam már be gyalogosan is benzinkútra kannával a kezemben, hogy tudjam folytatni az utamat. Soha sehol nem szóltak ilyesmiért, legyen az fővárosi ételbárral, autómosóval, szoláriummal fölszerelt elegáns üzletsor, vagy egy Isten háta mögötti, falusi gépállomáshoz tartozó lepukkant benzinkút

Elég nehéz elképzelni, hogy egy üzemanyagot árusító hely alkalmazottja, arról akarna meggyőzni, ne vásároljak náluk benzint. :)

2018. máj. 28. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!