Hogyan válasszak a robogót?
Rendelkezem egy B-s jogosítvánnyal, viszont mivel nem igazán tudom kihasználni (szüleim nem engednek vezetni), ezért arra gondoltam, hogy vennék egy 50cm3-s robogót. Ez belvárosban A-ból B-be eljutni szerintem tökéletes lenne. A bökkenő csak az, hogy életemben nem vezettem se motort, se robogót, úgyhogy abszolút zöldfülű vagyok a témában, viszont nagyon szükségem lenne egy saját közlekedési eszközre, mert a buszozás már sok esetben nem megoldható. Eleinte autót akartam venni, mert mégis csak azt ismerem kezelés ügyileg, de 18 évesen nem tudnám még fenntartani... Valaki esetleg tudna adni pár tanácsot, hogy mire figyeljek oda, vagy milyen típusú lenne így kezdőként az ideális? Esetleg letegyem az AM-es jogsit? (Tudom hogy jó hozzá a B is, de mégis megmutatják hogyan kell bele közlekedni meg hogyan működik xd)
Előre is köszi:)
nem kell külön letenni hozzá a jogsit, de ha keresel egy oktatót azzal, hogy szeretnél néhány technikai órát venni tőle, hogy mégis úgy nagyjából tudd, miről van szó, azt minden további nélkül megteheted.
de egyébként szerintem nem nagy dolog. én is úgy ültem robogóra, hogy előtte soha nem motoroztam. nem nehéz megszokni, csak ésszel kell közlekedni, meg szerintem még így is lesz 1-2 esés, nekem is volt. nekem új motorom volt...na itt lenne egy jó tanácsom. valami olyat vegyél elsőnek, amit nem sajnálsz, ha esel :D
más tanács nem hiszem van, gyorsan ráérez az ember.
először is szeress bele valamilyen kismotorba..ha valamelyik nagyon tetszik, lenne is rá pénzed, akkor a kereskedő mindent megtesz, hogy megtanuld vezetni...akár tanácsot ad, hol van oktatás, akár ajánl valakit.
innen már menni fog. Ha lehet automatát vegyél, még az sem baj, ha kiskerekű.
járj szerencsével!
Nem árt, ha el tudod zárni. Utcán hagyni, csak simán lezárva, és odakötve egy oszlophoz, az még kevés.
Főleg, ha egy kedvelt típusról van szó. Nincs rendszám, beazonosíthatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!