Majdnem ütközés volt, félek már az autóba ülni mit csináljak?
20/F
Egy éve lesz most augusztusban, hogy letettem a jogsit. Volt 3 olyan esetem, hogy majdnem karamboloztunk. 1x - amikor jöttem haza és az út mellett állt az autó a szélén, és én hülye a hátsó tükörbe néztem nem előre, nem tudom hogyan történhetett ez, de szerencsére nem lett belőle baleset. 2x - megyek haza suliból, és az utolsó percben teszi ki az indexet a söfőr. Aligha letudtam fékezni. Máma délután szundikalok, és akartam magamnak csinálni tükör tojást csak nem sikerült akkor úgy gondoltam, elmegyek üzletbe venni virslit. Nézem az autókat elől, hátul nem jött, egyszer kimegyek és jön szemben az autó és dudált, úgy megijedtem. Nem figyeltem rendesen hogy jön i elölről kocsi. Lehet azért nem vettem észre mert kabult voltam es éhes és ideges ettől és siettem az üzletbe. Lehet ez ettől? Félelem van bennem. Voltak hasonló esetek nektek is?
" Egyszer csak kimegyek és jön szemben az autó és dudált..."
Ez mi akar lenni, mert értelme semmi nincs.
eléggé szét vagy esve..eddig még nem is lenne baj, de ha pont belém ütközöl, az már igen rosszul esne.
Mindenkinek van hasonló esete, csak feldolgozza, és tanul belőle.
Bennem nincs félelem, mert mitől is lenne. Aki félve ül a kocsiba, az biztosan hibázik..
Lazíts, aludj, ébredés után javaslom a hidegvizes mosakodást. nem leszel kába.
1. eset: Nem bámuljuk elmélyülve a tükröt, mindig figyelj előre is.
2. eset: Nem tartottál elegendő követési távolságot.
3. eset: Ezt nem sikerült megértenem.
Nekem a 4 év és kb. 200 ezer km alatt nem volt egy életveszélyes szitum sem, szóval valamit te csinálsz rosszul.
ui: Mondjuk az kemény, ha 20 évesen nem tudsz egy tükörtojást megcsinálni. :D
Hát itt nem igen lehet érteni a dolgokat.
1) Elmélyedve bámultad a tükröt. Ilyet nem szabad csinálni, ahogy nekem kresz tanfolyamban írták: nem visszanéző, hanem visszapillantó tükör. De itt sem értem, hogy mi volt a veszélyes eset? Elkezdtél kisodródni az útról? A felezővonal felé húzódott az autó és jöttek szemből? Esetleg majdnem elütöttél egy kerékpárost? Szóval semmi nem derül ki azon kívül, hogy nézted a visszapillantó tükröt.
2) Itt se világos a szituáció. Nem tette ki indexet. De mit csinált? Lassan haladt, és ki akartad előzni és balra kanyarodott? Simán jobbra kanyarodott, te meg mögötted haladtál? Megint tökre értelmezhetetlen a szituáció.
3) Ezt meg se próbálom értelmezni, mert úgy ahogy van értelmezhetetlen.
Szerintem te nagyon szétesett lehetsz, erre utal ez a fogalmazás is, ami lehet hogy neked teljesen világos, de nekem értelmezni a szituációkat szinte lehetetlen. Ennél sokkal nagyobb koncentráció kell az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!