Ecotec (ekotek) motorok tenyleg rosszak vagy miert rosszak?
Venni szeretnek egy autot es mar meg van mi lesz. Opel G astra 1.4 ecotec motoros
kinek milyen tapasztalata van?
Munkatársam vett kereskedésből részletre ugyanilyen autót.
Első tulaj magyarországi megkímélt állapot 160.000km.
3 hónap után lehasalt a motor 300.000-et ráköltött a felújításra.Központizár,ablakemelő,gyújtáskapcsoló,ablaktörlő motor és legutóbb a hátsó dobfékről leszakadt a betét. :D
Teljesen jó vétel volt. :)
#3 Biztos így van, ezt nem vitatom. Viszont amiket én javítottam és ismertem az előéletét, mindegyik 300e km fölötti futásteljesítményt tudott mire megérett a generálra, de volt amelyik elérte a 400-at. Adtam el olyan 200e km-t futott bontott motort, ami beépítés után még 150-et simán elment.
Kedves kérdező! A 170e km véleményem szerint félidős motornak számít, de persze ez nagyban függ a használattól és a szervizeléstől.
Én 10 éven keresztül hajtottam egy ilyet, nem volt vele soha semmi baj. 10e km-enként kapott GM olajat, gyertyát, szűrőket miegymást meg igény/előírás szerint.
Egyszerű, megbízható konstrukció, viszont nem egy versenygép - ha szeretsz sietni, ne ilyet vegyél.
Az enyém az olajat se ette - gondolom ez azokra jellemző, amiknél el-elmarad az olajcsere és a leghitványabb olajat teszik bele.
Az 1.6 volt problémás olajfogyás miatt, de abból sem mindegyik ette. Leginkább a lottóhoz lehet hasonlítani, vagy bejön vagy nem.
Viszont az 1.4 soha nem volt olajzabálós, nekem is olyan van, 268000 km van benne és semmi baja.
Az Opel kb az elmúlt 20 évben minden motorjára rábiggyaszti az "Ecotec" feiratot.
Nekem két ilyen feliratos autóm is van. Az egyik 2005-ös, 300.000km-nél tart, a másik 2018-as még csak 4800km van benne. Egyikkel sincs semmi bajom.
A munkahelyemen volt ilyen 1.4-es motoros is. Rúgták, taposták, nem volt gazdája, mindig más vitte. Komoly meghibásodás nem volt. 267.000km-rel adták el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!