Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ecotec (ekotek) motorok...

Ecotec (ekotek) motorok tenyleg rosszak vagy miert rosszak?

Figyelt kérdés

Venni szeretnek egy autot es mar meg van mi lesz. Opel G astra 1.4 ecotec motoros

kinek milyen tapasztalata van?

2018. jún. 27. 12:35
 1/8 anonim ***** válasza:

Munkatársam vett kereskedésből részletre ugyanilyen autót.

Első tulaj magyarországi megkímélt állapot 160.000km.

3 hónap után lehasalt a motor 300.000-et ráköltött a felújításra.Központizár,ablakemelő,gyújtáskapcsoló,ablaktörlő motor és legutóbb a hátsó dobfékről leszakadt a betét. :D

Teljesen jó vétel volt. :)

2018. jún. 27. 12:47
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem rosszabbak azok mint más középkategóriás autók motorjai. Megfelelő szervizelés mellett simán elfutnak 3-400e km-t. A probléma ott van, hogy a külföldről behozott 160e km-es autóban valójában már legalább 300e van. Ezért aztán elterjedt, hogy rosszak, eszik az olajat stb..
2018. jún. 27. 12:56
 3/8 anonim ***** válasza:
#2 Ezt az autót magyarországon újonnan vásárolta a gazdája csak gondolom már problémák voltak vele és ezért beadta a kereskedésbe.Persze nincs kizárva,hogy a kereskedő meg visszatekerte az órát.
2018. jún. 27. 13:38
 4/8 anonim ***** válasza:

#3 Biztos így van, ezt nem vitatom. Viszont amiket én javítottam és ismertem az előéletét, mindegyik 300e km fölötti futásteljesítményt tudott mire megérett a generálra, de volt amelyik elérte a 400-at. Adtam el olyan 200e km-t futott bontott motort, ami beépítés után még 150-et simán elment.

Kedves kérdező! A 170e km véleményem szerint félidős motornak számít, de persze ez nagyban függ a használattól és a szervizeléstől.

2018. jún. 27. 14:19
 5/8 anonim ***** válasza:

Én 10 éven keresztül hajtottam egy ilyet, nem volt vele soha semmi baj. 10e km-enként kapott GM olajat, gyertyát, szűrőket miegymást meg igény/előírás szerint.

Egyszerű, megbízható konstrukció, viszont nem egy versenygép - ha szeretsz sietni, ne ilyet vegyél.

Az enyém az olajat se ette - gondolom ez azokra jellemző, amiknél el-elmarad az olajcsere és a leghitványabb olajat teszik bele.

2018. jún. 27. 14:23
 6/8 anonim ***** válasza:

Az 1.6 volt problémás olajfogyás miatt, de abból sem mindegyik ette. Leginkább a lottóhoz lehet hasonlítani, vagy bejön vagy nem.

Viszont az 1.4 soha nem volt olajzabálós, nekem is olyan van, 268000 km van benne és semmi baja.

2018. jún. 27. 15:00
 7/8 anonim ***** válasza:

Az Opel kb az elmúlt 20 évben minden motorjára rábiggyaszti az "Ecotec" feiratot.

Nekem két ilyen feliratos autóm is van. Az egyik 2005-ös, 300.000km-nél tart, a másik 2018-as még csak 4800km van benne. Egyikkel sincs semmi bajom.

A munkahelyemen volt ilyen 1.4-es motoros is. Rúgták, taposták, nem volt gazdája, mindig más vitte. Komoly meghibásodás nem volt. 267.000km-rel adták el.

2018. jún. 27. 15:55
 8/8 anonim ***** válasza:
Lutri... és ez nem csak az ecotek motoros autókra igaz,hanem úgy cakk pakk. Ha az ember mellé nyúl akkor az szívás ameddig meg nem szabadul tőle.
2018. jún. 27. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!