Adott egy opel astra 1.4 twinport? Z14XEP motorral
Szervízkönyv szerint 65000 km van benne, ezért a belügyminisztériumos km óra lekérdezést is megcsináltam és abban is 65 ezer volt írva, gyakorlatilag dátumokra lebontva.
Létezik, hogy mégis átvertek? Szervízkönyvben pecsét, aláírás és számla is szerepel, az aktuális szervizekről.
2 hete volt 10w 40 castrolos csere. Ismerős mondta most délelőtt, hogy felejtős és igen 5w 40 et mondott ő is.
Létezik, hogy a nem jó olaj miatt volt hidegen hangja?
Pontosabban 5w-30, 5W-40, 0w-30, 0w-40 mehet bele.
De a viszkozitásnál fontosabb, hogy dexos2 jóváhagyással rendelkezzen az olaj. Ha a flakonon rajta van a "dexos2" felirat, az mehet bele nyugodtan.
Ezt a kezelési útmutatóból másoltam ki:
Szia! Én 50000 km rel vettem az 1.4 twinportos G astrámat. :) Ugyan ez a görgős hang fogad hidegen, mint amit te írtál, esetleg ha te rájöttél miért,kérlek oszd meg velem. A vezermű lánc ezekben az opelekben nagyon gyenge, 60-90 e km körül sokan cserélik. 5w40 a legvastagabb olaj bele és a dexos 2 minősítésre figyelj. Totalt ajánlok ár érték aránya miatt, felesleges a 0w40 es castrol is,ugyan ilyen hangja lesz hidegen! Tankszellőztető szelepem is szól néha, kattogóan, de az meg előfordul. Nem tudom, te kitől vetted én magánszemélytől, nagyon szép állapotban volt a kocsi, csak a bal elejét húzták meg kicsit, ami ködölve lett. A kartel csövekből megtudsz sok mindent. Ha ez igaz, sokat használták kis távokra, akár
hideg motorral, lesz benne bőven trutyi. Esetleg a cső is kirepedt, ugyanis kiszárad teljesen.
"Jah és a gyári olajperiódust (20e km) felejtsd el..."
Pontosabban 30.000 km / 12 hónap a gyári ajánlás. De nem lényeg. Az viszont igen, hogy ha van rá mód, nem szabad eddig húzni. 10-15e km-enként csere!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!