Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Trabantot nagyon nehéz megtanu...

Trabantot nagyon nehéz megtanulni vezetni annak aki modern autón tanult meg vezetni?

Figyelt kérdés
Normális váltó sincs benne. Valaki próbált már meg vezetni Trabantot a fiatalok közül? Volt akinek nem sikerült?
2018. jún. 25. 13:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
62%

Oké, modern autóhoz képest tényleg katasztrófális a Trabant, de a maga kategóriájában, és hasonlóan öreg autókhoz képest egyáltalán nem olyan rossz.

Vannak dolgok, amivel számolni kell: szar fék, futómű is olyan, amilyen, kormány is furcsa, ilyesmi. De ez minden hasonló korú autónál így van, azokban sincs ABS, ESP, meg fassztudjami. Szóval nem kell száguldozni vele, ennyi a lényeg.

Amúgy meg a kormányváltót meg kell tanulni nyilván, de ha megszokod, eszméletlen jó: az öregektől hallom, akik Trabanttal, vagy más kormányváltós autókkal jártak sokat, hogy attól kényelmesebb nincs semmilyen más kéziváltós autó, csak max az automata. A menetdinamikája sem olyan szörnyű, mert hiába 26 ló, könnyű az autó, és pörgős a 2 ütem miatt, viszonylag lehet vele tartani a forgalom tempóját. Szóval ha elsőre furcsa is lesz, és kell gyakorolni kicsit valami üres helyen, de hamar megszokható egy modern autóhoz szokott fiatal számára is.

2018. jún. 25. 15:57
 12/22 anonim ***** válasza:
78%

a Trabant tök poén. nagyon könnyű, élmény vezetni, a váltó elsőre szokatlan lehet, de pont olyan mint egy H váltó, csak a kormány mellett.

ja és kilátsz belőle.

2018. jún. 25. 16:01
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

"viszonylag lehet vele tartani a forgalom tempóját"

Ezt ugye nem írtad komolyan? :D

Engem a 160 lóerőmmel is ledudálnak, ha nem lövök ki csikorgó kerekekkel a lámpánál már piros-sárgánál. Valamint autópályán is levillognak, mert 145-tel "tartom fel" őket...

2018. jún. 25. 19:21
 14/22 anonim ***** válasza:
54%
Tudom tudom, érdekes, engem soha nem dudálnak vagy villognak le.
2018. jún. 25. 19:44
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán.

Ami nehézség lehet, az a szívató kezelése.

2018. jún. 25. 20:05
 16/22 anonim ***** válasza:
Nem nehéz, de nagyon fapados egy mai autó után.
2018. jún. 25. 20:57
 17/22 anonim ***** válasza:

14-es, gondolom nem Budapesten közlekedsz. :)

Én a minap azért kaptam dudakoncertet, mert a zebránál a járdáról már lelépett út szélén ácsorgó gyalogosnak meg merészeltem állni.

Ma reggel meg pont azt néztem, hogy a buszöbölből indexelő buszt ki nem engednék semmi pénzért. Inkább az előttem haladó 5-6 autó is átmegy záróvonalon a szembe sávba, a szembe jövőt szabálytalanul fékezésre kényszerítve, csak nehogy el kelljen venni a gázt.

Nekem is fix munkaidőm van és én is szeretek délután hamar hazaérni. De azért pár másodperc miatt nem vagyok idegbeteg mint a nagy többség. Borzalmas, hogy egyesek milyen életveszélyes menővereket hajtanak végre, csak hogy egy autóval előrébb legyenek és nyerjenek két másodpercet. Tisztelet a kivételnek, természetesen! Én sajnos Budapesten ezt tapasztalom nap mint nap.

2018. jún. 26. 08:27
 18/22 anonim ***** válasza:

Nem csak Pestből áll amúgy a világ :) Nyilván ott már azért ne akarj Trabizni, de amúgy meg hatalmas buli. Az összes kis gyengeségével együtt, a kétütemű motor hangjával és illatával nagyon szerethető kisautó. Amúgy meg lehet meglepődnének egyesek, hogy milyen menetdinamikája van mondjuk 50-ig egy pörgős kis kétütemű pöffögőnek.

Drága kérdező! Mégis mi a lóf.szért ne mennének át a műszakin? Ha karban van tartva, akkor mi a probléma? Amúgy meg ha azt nézzük, hogy a Trabant az bizony az 50-es, 60-as évek terméke, akkor már nem is annyira savanyú a szőlő. Arról sem az autógyártók tehettek, hogy aztán 40 éven át gyártaniuk kellett, különösebb módosítás nélkül.

"Nem csodálom hogy nincs értékük és a roncstelepre került szinte az összes."

B.zmeg. A legfiatalabb közülük is lassan 30 éves. Talán nem ez a dolgok rendje?

2018. jún. 26. 14:56
 19/22 anonim ***** válasza:
37%
Nem vagyok pesti, de vezettem már ott is. Aztán mégsem olyan vészes, mint ahogy panaszkodtok. Meg ha a buszsávon az idióta biciklis is megfér, és nem baj, hogy feltart 2 csuklós buszt, akkor már a Trabanttal sem olyan nagy gond, ha kicsit lassabban mész.
2018. jún. 26. 16:08
 20/22 veterán vas ***** válasza:

Kérdező!

Miért nem "normális" a Trabant váltó?

Ugyan azt a H-betűs kulissza-mozgást kell elvégezni mint bármely más autóban, csak térben el lett forgatva.

Van benne 4 előre 1 hátra fokozat,(volt 5-ös is) plusz emellett még a diffit is bezsúfolták abba a mákszemnyi öntvénybe, sőt még egy szabadonfutót is. ;)

2018. júl. 9. 23:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!