Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Évi 22-25 ezer km-től már...

Évi 22-25 ezer km-től már jobban megéri dízelt venni? 

Figyelt kérdés

Soha nem volt még dízel autóm, eddig semmi nem indokolta. Most a munkahelyem 42 km-re található a lakóhelyemtől, így elgondolkodtam, hogy ekkora távolságra a következő autóm dízel vagy benzines legyen. Tehát egyhuzamban 30-40 km-t mennék vele.

Elsősorban munkába járásra használnám, hétvégente alkalomadtán kirándulásra, de nem minden hétvégén. A munkába járást teljes mértékben téríti a munkáltató, így az nem jelent nagy többletköltséget csak a kopás és egyéb károk melyek érhetnek.

Előre is köszönöm a segítségeket.

2018. jún. 18. 08:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

mert benzines autóval csak 5km-t érdemes menni? nem értem ezeket a kérdéseket.

szerinted, ha dízelt veszel az 3x annyi km-t fog tudni elmenni karbantartás nélkül? vagy netán százezreket spórolsz a benzinen? (persze, ha egy 20 éves kocsit veszel 2 literes motorral akkor biztosan)

Eleve nem mondtad milyen évjáratú autó körül gondolkodsz, milyen típusú autón, se azt, hogy milyen fajta dízelt is gondoltál ki.

Tehát ennek a kérdésnek így nem sok értelmét látom.

2018. jún. 18. 09:06
 2/12 anonim ***** válasza:

Dízelt szalonból, vagy 15 éves dízelt? - azért az sem mindegy.

Egy új dízel, megfelelő kihasználtság mellett gazdaságosabb, optimális esetben évekig nincs komolyabb kiadás, annál, mint amire egy benzinesnél is számítani lehet.

Évek múltán ennek jócskán megnövekedik az esélye, de biztosra nem lehet tudni, hogy egy sok éves dízelnél mikor lesz szükség a turbó, kettős tömegű miatt, vagy hasonló költségekkel járó nagy szervizre.

Egyébként ilyen használatra már gazdaságosabb a dízel, ez nem is kérdés.

Kérdés legfeljebb az, hogy mi van akkor, ha egy sokéves darabnál belenyúlsz az említett problémába.

2018. jún. 18. 09:13
 3/12 anonim ***** válasza:

Ki tudod számolni forintban.

Kb 2-3 literrel kevesebet eszik egy dizel.

100km/500-1000 ft. a különbség.

2018. jún. 18. 09:13
 4/12 A kérdező kommentje:
max 3-4 éves autót vennék és 1.6-2.5 közötti motorral, ennél pontosabban még én sem tudom
2018. jún. 18. 09:32
 5/12 A kérdező kommentje:
Típus: Volvo S60 vagy V40, Peugeot 508, Passat, Mondeo, Insignia, Avensis tehát inkább középkategória, esetleg Focus, Astra, Civic. Még nem sikerült döntenem, de ezek közül lenne. Tavaszra tervezem a vételt.
2018. jún. 18. 09:36
 6/12 anonim ***** válasza:
Igen, már megérheti ilyen futásteljesítmény mellett.
2018. jún. 18. 11:32
 7/12 anonim ***** válasza:
Van 5 literes fogyasztású benzines és van 8 literes fogyasztású dízel. A mai új kisebb autóknál 5,5-6 liter az átlag benzinből és 5 körül van a dízelé. Megéri?
2018. jún. 18. 12:06
 8/12 anonim ***** válasza:
Sőt, ha kevesebbet mész, akkor is megéri a dízel. Soha nem értettem, hogy mi köze a dolognak ahhoz, hogy mennyit mész egy évben. Főleg mostanában, hogy a dízelek lassan olcsóbbak, mint a benzinesek.
2018. jún. 18. 12:32
 9/12 A kérdező kommentje:
Azért van köze ahhoz mennyit megyek egy évben, mert a dízel jóval kevesebbet fogyaszt, így lehet belőle venni nagyobb köbcentist is. Cserébe ha keveset megyek a turbó és motor nem örül neki, és a várható javítási költségek is jóval magasabbak mint benzines társainál. Ezért kérdeztem.
2018. jún. 18. 12:37
 10/12 anonim ***** válasza:
Igen igen, költői volt a kérdés, tudom én is ezeket a sablon válaszokat. Csakhogy máshonnan közelítsem a dolgokat, kb 15 éve használok dízeleket rövid távokra is, és nem csak én, hanem sok ismerősöm is. Konkrétan tudok olyat is, aki minden nap 2x2 kimlómétert megy egy retteget VW 2.0 PDTDI-vel. Évek óta. Tudod mi baja lett? SEMMI.
2018. jún. 18. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!