Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért tűnik úgy, hogy a...

Miért tűnik úgy, hogy a rendőrség csak a gyorshajtókkal foglalkozik? Na és a részegek? Vezetés közben chatelgetők?

Figyelt kérdés

Mert ezek is gyakoriak... ezekről miért nem hallani annyit, hogy tömegesen büntetnének érte? Miért csak a trafi a rendőrség vesszőparipája?

Egyáltalán, miért nincs komoly szankció az ittas vezetésért és a mobilozgatásért?

2018. jún. 15. 12:17
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Ilyen esetben, amit írsz, tök jól haza lehet menni szépen busszal, vagy taxival, aztán másnap visszamenni a kocsiért. Nekem is volt, hogy kocsival mentem valahova, aztán máshogy alakult, mint terveztem, és ittam alkoholt. Nem volt kérdés, vagy felhívtam valakit hogy jöjjön értem, vagy taxi.

"ugrik a jogsi + 300e büntetés + bevisznek őrsre"

Hát ez elég sovány.

[link]

&

[link]

Ennyire tartja vissza az embereket. Nevetséges.

2018. jún. 15. 15:04
 12/18 anonim ***** válasza:
Ahhoz, hogy ittas vezetőket kapj el, meg kell állítani minden autót. Akkor meg az lenne a baj, hogy nem lehet haladni, rendőrállam vagyunk, túl sok az ellenőrzés, stb.
2018. jún. 15. 15:13
 13/18 anonim ***** válasza:

Akinek van pénze azt úgysem tartja vissza még ha elveszik a jogsiját is!

Kiperkálja a 300e büntetést aztán szépen visszaül a több milliós autóba és vezet mintha mi sem történt volna.

Csak akkor ér véget ez az ittas vezetés számára amíg csinál valami komoly balesetet ahol valaki nyomorék lesz vagy meg nem hal mert akkor börtönbe kerül.

Van ismerősöm aki 10 éve vezet jogsi nélkül és még nem kapták el.

Vidéken nagyon kevés a rendőr!

És ha el is kapják mit csinálnak vele? Semmit! Kap egy büntetést meg vezetéstől eltiltást aztán 2 nap múlva ugyanúgy vezetni fog :)

2018. jún. 15. 15:30
 14/18 A kérdező kommentje:

A trafi miatt így is nyivákolnak sokan, az se érdekli a rendőrséget, nem hiszem, hogy ezek a kritikák érdekelnék őket.

Hát igen, épp ez az. :(

De akkor se ér véget, egyik rokonomat érte így baleset (ő józan, vétlen volt), egyik lábát elvesztette. Még évekkel ezelőtt történt, a részeg sofőr ült utána valamennyit, azóta újra vezet vígan, ha kedve szottyan, bármikor csapathatja újra részegen. :(

Semmi visszatartó erő nincs...

2018. jún. 15. 15:54
 15/18 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Nyilván azért kapták el a városban a minap ugyanazt az embert kétszer is pár órán belül ittas vezetésért, mert akkora szankció van, és annyira visszatartja őket."

vs

"+ az elmúlt 5 évben, mióta erre a környékre költöztem, egyszer szondáztattak meg engem, és egyszer a férjem, mikor ő vezetett, aztán ki is fújt, többet nem láttunk ilyet."

Most akkor egy napon belül többször is szondáztatnak (azaz csinálnak valamit), vagy öt év alatt két alkalom (vagyis lóf***t sem csinálnak)? Mert 3 soron belül keverted magad ellentmondásba.

Durva szankciók: amíg nem csinál balesetet, addig legfeljebb elveszik a jogsit, meg pénzbírság, de balesetnél súlyosbító körülmény az ittas vezetés. A gyorshajtásnak messze nem ilyen a büntetése.

2018. jún. 15. 16:20
 16/18 anonim ***** válasza:
A mobilozókat is könnyen megbüntethetnék, mivel nagyon veszélyes, úgy, hogy egyik rendőr figyeli a járművezetőket, leadja egy másik pl 300m távolabb álló rendőrnek aki megállítja, és megbünteti.
2018. jún. 15. 16:34
 17/18 A kérdező kommentje:

Olvasd el a cikket, belinkeltem (Az esztergomi eset). Nem szondáztattak, hanem bevitték a fazont más miatt, úgy derült ki. Mi ezen az ellentmondás?

2018. jún. 15. 16:38
 18/18 A kérdező kommentje:

+ attól, hogy mi nem láttunk ilyet, nyilván létezhet szondázás :) csak valahogy trafiba gyakrabban belebotlik az ember...

2018. jún. 15. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!