Miért tűnik úgy, hogy a rendőrség csak a gyorshajtókkal foglalkozik? Na és a részegek? Vezetés közben chatelgetők?
Mert ezek is gyakoriak... ezekről miért nem hallani annyit, hogy tömegesen büntetnének érte? Miért csak a trafi a rendőrség vesszőparipája?
Egyáltalán, miért nincs komoly szankció az ittas vezetésért és a mobilozgatásért?
Ittas vezetésért elég komoly szankció van hazánkban!
Pl. horvátoknál 1 sör után még simán lehet vezetni :)
Gyorshajtókat a legkönnyebb kiszúrni és egyszerű is!
Az ittas vezetés kiderítéséhez meg kell állítani minden egyes autót, szondáztatni kell, míg a gyorshajtásért csak be kell(ene) állni egy bokor mögé!!!
(Vagy lásd civil autók)
Mobilozgatást vagyis chatelést elég necces kiszűrni....
Fülnél tartott telefonálást még ki lehet, na de a chatelést pl.? Hogy?
Nekem a GPS lent van a sebváltónál és néha menetközben is rápillantok 1 másodpercre, ez is úgy tűnhet másnak mintha chatelnék, közben nem...
Szóval ez necces!
na igen, és én szívtam is már meg, mert GPS-eztem és az okos rendőr persze azonnal azt gondolta h mobilozok, az istennek se tudtam meggyőzni ...
ha meg netán kamrrafelvétel készül, utólag főleg telje sképtelenség eldönteni h az a kütyü most mobilteló volt vagy GPS ... szal egy vicc ez.
a gyorshajtáas a legegyszerűbb, legnyereségesebb
"Ittas vezetésért elég komoly szankció van hazánkban"
"Ittas vezetést durván büntetik"
Ez most komoly? :DDD Nyilván azért kapták el a városban a minap ugyanazt az embert kétszer is pár órán belül ittas vezetésért, mert akkora szankció van, és annyira visszatartja őket... Ugyan már.
+ az elmúlt 5 évben, mióta erre a környékre költöztem, egyszer szondáztattak meg engem, és egyszer a férjem, mikor ő vezetett, aztán ki is fújt, többet nem láttunk ilyet.
Én értem, hogy a trafival a legkönnyebb és leggyorsabb pénzt beszedni, de nem erről kéne csak szólnia a rendőrségnek...
"Mert ez a legkönnyebb módja a pénz begyűjtésének."
A hülyék között igen.
"de nem erről kéne csak szólnia a rendőrségnek..."
Maximálisan egyetértek. DE amíg a gyorshajtás bírságolása a legjövedelmezőbb, addig mással nem fognak érdemben foglalkozni.
pedig egyszerű a dolog. erre képesek.
komolyabb bűncselekményeket ugye nehzeebb megoldani, ezzel javítják az eredményességet.
Kérdező azért nem mindegy, hogy 1-2 sör után kapják el vagy 1-2 liter pálinka után!
Én egyszer szomszéd faluból jöttem haza eléggé ittas állapotban (elfelejtettem, hogy kocsival mentünk haverral mert előtte mindig buszozni szoktunk).
El hiheted, hogy a két falu között is 40-el jöttem hajnali 1-2kor, faluban meg vagy 20-al, hogy még egy lepkét se üssek el! :D
Nagyon benyomva nem voltam mert akkoriban bírtam a piát, de azért kiakadt volna a szonda ha pont ellenőrzés van + ugrik a jogsi + 300e büntetés + bevisznek őrsre!
Míg 1-2 sör után azt mondják szállj ki a kocsiból, menj haza gyalog egy 15e vagy 30e forintos csekkel a zsebedben.
Szóval nagyon nem mindegy a fogyasztott alkohol mennyisége.
Nálam vicces mert többször vezettem "ittasan" mint gyorsan.
Értsd: este jönnek haverok, előtte 1 órával benyomok egy mezei gyenge sört, aztán fater telefonál, hogy ki kéne érte ugrani a vasútra mert nincs busz.
2km oda 2km vissza, na max. ennyiket szoktam levezetni NAGY NÉHA 1 sör után, amit mellesleg meg sem érzek!
(Ezért nagyon nagy baromság ez a zero tolerancia!
Horvátországban tök jó, 1 sört ihatsz még vezethetsz!
Persze más ha nyáron 40 fokban egész napos munka után éhgyomorra nyom be az ember doboz sört mert akkor sokkal jobban megemeli a véralkohol szintet, de normális körülmények között (nincs dög meleg, nem fáradt az ember, ebéd után 1 sör miért ne férhetne bele??? Romlanak a reflexek? pfff szerintem pont fordítva, régen elég nagy kocka voltam, "jártam" ESL (Elektormos sport liga vagy mi) versenyekre (COD, WOT stb...) és mindig ha volt bennem 1 sör szépen nyertem a díjakat mert egyszerűen jobban tudtam koncentrálni, nyugodtabb voltam, míg amíg nem volt bennem 1 sör béna voltam :D
Szóval szerintem ugyan ez van az EGY sör + vezetés kombóval, legalábbis nálam!
Hülyeségnek tartom a zero toleranciát, az ember érzi magán, hogy 1 sör után képes-e normálisan vezetni vagy nem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!