Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire egészséges egy...

Mennyire egészséges egy simson s51-nek az 1,4-1,7 l/100km-es fogyasztás?

Figyelt kérdés
Én sem hittem el amikor lemértem hogy ennyit fogyaszt. Olyan szempontból tettem fel ezt a kérdést, hogy kopás/hűtés-öblítés szempontjából adjak neki valamivel többet vagy jó ez így? A motornak a végsebessége ezzel a fogyasztással kb 55-60km/h. Gyertyaképe őzbarna.
2018. jún. 8. 18:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Valamit elronthattál a mérésnél. Egy Simson nem tud ennyit fogyasztani. Egy nagyon lefojtott mai, korszerű négyütemű 50-es, 45-50 körüli végsebességgel talán tud ennyit, ha nem húzod neki.
2018. jún. 8. 18:54
 2/15 A kérdező kommentje:

Direkt írtam ekkora tartományt. 3 liter benzinnel indultam. Megtettem 50,185 km-ert. Ekkora távon fogyasztott 8 decit tehát akkor 1.6 100-on. A mérés során egy 1 literes és egy 4 literes kannát használtam fel.

4 literesbe leszívtam, (motor eldöntése után) leengedtem az összes benzint. Majd a literes kupába kimérve literjével visszaöntöttem a tankba (mivel a 4 literes kanna nincs agyonra skálázva csak 0.5 és 1 literenként) 2*1 liter + 2,50 dl maradt a 3 literből.

Úgy gondolom hogy nem rontottam el. Ha mégis akkor egyen 2.2-2.4-et (ennyi a gyárija) annál feljebb biztos nem megy. Jól gyorsul, hidegen szívatóval, melegen anélkül rúgásra indul. Gps-szel mértem a megtett távot.

2018. jún. 8. 19:09
 3/15 anonim ***** válasza:

Fogyasztást nem így mérünk, számolunk.

Teleteszed majd amikor már majdnem kifogyik, megint teleteszed és ebből tudod meg hogy mennyi benzin fogyott el, az adott km alatt. Majd ebből már kilehet számolni a fogyasztást, persze a km-t is pontosan kell tudni hozzá.

2018. jún. 8. 19:38
 4/15 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló. A komment alapján mind a kettő ugyan az csak az hosszabb távon lehet lemérni. Van egy schwalbe-m annál is ugyan így végeztem a mérést. Annál 2.8 jött ki 100-ra ott mondjuk nem csodálom, 50-es blokk, nagy kasztni nagy légellenállás. Gyári fogyasztásnak annyi volt írva annyit is fogyasztott.
2018. jún. 8. 20:16
 5/15 Vortrex ***** válasza:
Akkor leírom én. Ez baromság :D
2018. jún. 8. 20:51
 6/15 anonim ***** válasza:
Itt valami matek nem jó, egy 50-es robogó többet eszik ennél. Szerintem a kapott értéket legalább 2vel meg kell szorozni.
2018. jún. 8. 21:25
 7/15 anonim ***** válasza:
Vagy 30 éve motoroztam, a környékbeli csapatban többeknek volt szimója, de 3 alá túl sokkal nem lehetett lemenni vele. És ezek tények. A többi a te hibás mérésed.
2018. jún. 9. 10:52
 8/15 anonim ***** válasza:
51%
Hibás a mérés, ez szinte teljesen biztos. Eleve a Simson tankjából csak úgy lehet minden benzint kiüríteni, ha leveszed a tankot, a hülye formája miatt. Na most te honnan tudod, hogy pont 3 liter volt benne? Akár egy deci eltérés is sokat jelent ilyen rövid távon. De ha így is volt, ez akkor is lehetetlen. Négyütemű fojtott robogók esznek kb. ennyit. Én is volt, hogy leteszteltem, a gyári fogyasztás simán tartható, de az utolsó lepkefingnyi hátszelet is kihasználva sem lehet levinni 2 alá, ez képtelenség.
2018. jún. 9. 18:51
 9/15 anonim ***** válasza:
51%
Sokan nem hiszik el,de lehet 2 liter alatt a simson fogyasztása!Ha valaki normálisan használ gázkar fölösleges ráncigálása nélkül egy jó állapotú Simsont annak kijön simán 2 liter alatt!Sokan szeretik a simsonokan nyúzni a fölösleges helyben túráztatással meg a földutakon a huzamos kettes sebességben való haladással és akkor csodálkoznak hogy 3 litert fogyaszt az 50 köbcentijével!
2018. jún. 19. 21:56
 10/15 anonim ***** válasza:

Nem jön ki. Ez tény. A többi a te nosztalgikus álmodozásod.

Egy korszerűtlen kétütemű eleve pazarló.

Technikai színvonalát tekintve a Simson kb. a Trabanttal van egy szinten: fix előgyújtás, karburátor...

Egy Trabi a kemény 26 lóerő előállításához annyit zabált, mint egy mai 100LE körüli autó 6-7 liter között, és akkor még finoman bántál vele.

Lehet itt erősködni, hogy "de én akkor is azt mondom, hogy ennyit evett", de ahhoz, hogy ezt itt elhiggyék, túl sok olyan "öreg" faszi van itt, aki már akkor motorozott, amikor te még csak egy buja gondolat voltál apád agyában.

2018. jún. 20. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!