Sárgánál be fékezett a csaj én pedig bele csusztam?
Nem. A féktávolságot kell betartani.
Tök mindegy az előtted haladó miért , hogyan áll meg, neked úgy kell menned hogy megtudj állni.
Te vagy a hibás.
Ha egyáltalán nem világított volna a féklámpa, akkor is te lennél. (Volt rá példa.)
Én pénteken jártam hasonlóan, csak ott én mentem elöl. Gyalogos busz mögül elém lépett így kénytelen voltam fékezni, a mögöttem jövő pedig hátulról nekem jött. 3 hónapja jött ki az autóm a szalonból, minden gyári rajta.
A "kedves hölgy" azzal érvelt és próbálta rám verni a felelősséget, hogy minek fékeztem be, mikor nem volt zebra. Na mondom és ha nincs zebra akkor bárkit következmények nélkül el lehet ütni?! Megkérdeztem tőle, hogy hívjunk-e rendőrt. Mindjárt együttműködő lett és beismerte a felelősségét.
Követési távolság be nem tartása.
Ha sötétített a féklámpa akkor nem kell betartani vagy nem értem miért írtad.
A lassulását csak észlelted, és ha féktávon kívül voltál meg kellett volna tudnod állni.
"Ha sötétített a féklámpa akkor nem kell betartani vagy nem értem miért írtad."
Azért nagyban befolyásolja a követési távolság nagyságát, hogy normális féklámpád van-e vagy esetleg egy tuning, sötétített hátulról érkező napfény esetén alig látható fos. Egyik esetben a lámpa felvillanása alapból fékezésre kényszerít, a másik esetben csak a lassulást veszed észre és kész a baj.
Nem véletlenül van megszabva, hogy minek kell megfelelni egy lámpatestnek :)
Ettől még a követési távolság dolog áll, csak a másik felet is kihozhatják részben felelősnek, ami érdekes meccset hoz a biztosítók között :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!