Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Sárgánál be fékezett a csaj...

Big0905 kérdése:

Sárgánál be fékezett a csaj én pedig bele csusztam?

Figyelt kérdés
Az ő autóján nem gyári, fekete hátsó lámpa volt emiatt nem látszott annyira hogy fékezett ebbe bele lehet kötni?

2018. jún. 3. 20:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem. A féktávolságot kell betartani.

Tök mindegy az előtted haladó miért , hogyan áll meg, neked úgy kell menned hogy megtudj állni.

2018. jún. 3. 20:37
 2/8 anonim ***** válasza:

Te vagy a hibás.

Ha egyáltalán nem világított volna a féklámpa, akkor is te lennél. (Volt rá példa.)

2018. jún. 3. 20:45
 3/8 anonim ***** válasza:

Én pénteken jártam hasonlóan, csak ott én mentem elöl. Gyalogos busz mögül elém lépett így kénytelen voltam fékezni, a mögöttem jövő pedig hátulról nekem jött. 3 hónapja jött ki az autóm a szalonból, minden gyári rajta.

A "kedves hölgy" azzal érvelt és próbálta rám verni a felelősséget, hogy minek fékeztem be, mikor nem volt zebra. Na mondom és ha nincs zebra akkor bárkit következmények nélkül el lehet ütni?! Megkérdeztem tőle, hogy hívjunk-e rendőrt. Mindjárt együttműködő lett és beismerte a felelősségét.

2018. jún. 3. 20:49
 4/8 anonim ***** válasza:
A sötétített féklámpába bele lehetne kötni, főleg ha semmilyen jóváhagyási jelölés nincs rajta. Viszont a teljes felelősséget ezzel sem tudod áthárítani, ezt benézted.
2018. jún. 3. 21:18
 5/8 anonim ***** válasza:

Követési távolság be nem tartása.

Ha sötétített a féklámpa akkor nem kell betartani vagy nem értem miért írtad.

A lassulását csak észlelted, és ha féktávon kívül voltál meg kellett volna tudnod állni.

2018. jún. 3. 21:30
 6/8 anonim ***** válasza:

"Ha sötétített a féklámpa akkor nem kell betartani vagy nem értem miért írtad."

Azért nagyban befolyásolja a követési távolság nagyságát, hogy normális féklámpád van-e vagy esetleg egy tuning, sötétített hátulról érkező napfény esetén alig látható fos. Egyik esetben a lámpa felvillanása alapból fékezésre kényszerít, a másik esetben csak a lassulást veszed észre és kész a baj.

Nem véletlenül van megszabva, hogy minek kell megfelelni egy lámpatestnek :)

Ettől még a követési távolság dolog áll, csak a másik felet is kihozhatják részben felelősnek, ami érdekes meccset hoz a biztosítók között :D

2018. jún. 3. 21:41
 7/8 anonim ***** válasza:
Lámpát nem figyelted? Sárgánal is már elvileg meg kell állni, ha van akkora távolság, de mivel nem te voltál legelöl, elvileg kellett hogy legyen, azaz magadtól fékezned kellett volna, nem 2. autóként átszáguldani a sárgán. Én is csak akkor megyek át, ha én vagyok legelöl, ha vki már van előttem, én megállok. Ha az átmegy rajta, akkor is.
2018. jún. 3. 22:29
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
A sárga az nem zöld. Ha ő meg tudott állni, neked végképp meg kellett volna tudnod állni.
2018. jún. 4. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!