Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fontos, hogy az autógumi...

Fontos, hogy az autógumi bemélyedéseibe beszoruló kavicsokat kipiszkáljam?

Figyelt kérdés
Mióta lecseréltem a gumikat (most Michelin cross climate van), észrevettem, hogy minden nap egy csomó kavics szorul be a mélyedéseibe. Az előző guminál ez így nem tűnt fel. Olyan helyen megyek el minden nap, ahol kavics van. Próbálom naponta kipiszkálgatni, amit látok, de nagyon unom, mert nehezen megy, és a körmöm is beletörik. Néha egy kis késsel piszkálgatom. Fontos ezt csinálni, vagy nem árt, ha bennemaradnak a kavicsok? Előbb-utóbb, csak kipotyog.
2018. jún. 2. 18:27
 1/7 anonim ***** válasza:
53%

Nem sok értelme van.

Nagyobb sebességnél kirepülnek maguktól.

2018. jún. 2. 18:29
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem jelent problémát. Előbb vagy utóbb kiesik belőle, egyébként pedig nem tömíti el annyira a barázdákat, hogy azok ne lássák el a feladatukat.
2018. jún. 2. 18:41
 3/7 anonim ***** válasza:

Az én gumijaimba is szorul néhány kavics, mert olyan a kiálló.

az aszfalton csak addig kattog, amíg kiérek az autópályára...

kipiszkálni? minek is?

2018. jún. 2. 18:42
 4/7 anonim ***** válasza:
Egy évben egyszer, kerékcserekor én kipiszkálom mind, ez ugye a téli gumira jellemzőbb. Ezzel együtt átnézed, leellenőrzöd, hogy van e valami problémájuk. PL belefúródott csavar, ilyenek.
2018. jún. 2. 18:43
 5/7 anonim ***** válasza:
Nyárigumiba nekem nem szorul be egyáltalán, viszont a téligumi apró kis vágásaiba, vagy mik azok, állandóan tele van homokszem méretű kavicsokkal, amiket néha unalmamban ki szoktam piszkálgatni.
2018. jún. 2. 18:52
 6/7 anonim ***** válasza:

Én se szoktam bántani, csak ha hosszú távon hallom hogy csattog az aszfalton.

Amikor lecserélem a szettet, akkor viszont kipiszkálom mindig, meg lefújom gumiápolóval.

2018. jún. 2. 18:53
 7/7 A kérdező kommentje:
OK, akkor hagyom magam lebeszélni.
2018. jún. 2. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!