Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autógumi választás?

Autógumi választás?

Figyelt kérdés

Ha olyan gumit szeretnék választani, ami kimondottan jó tapadási tulajdonságokkal rendelkezik, akkor ezt hogyan tudom megtenni? Csak száraz úton, jó minőségi aszfalton (verseny pályán) lenne használva. Van valahol olyan oldal, ahol viszonylag sok típusú gumit kipróbáltak akár versenykörülmények között is és az eredményeket elérhetővé tették?

Valamint, hogy ránézésre meg lehet állapítani, hogy mégis mennyire felelhet meg számomra egy abroncs? Mintázat alapján lehet sejteni, hogy mégis milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy adott gumi?

Különböző autós műsorokban szoktak olyan mondatok elhangzani, hogy "ránézésre úgy tűnik hogy jó gumik vannak rajta". Ezt onnan sejtik, hogy ismerik az adott típust, vagy a mintázatból következtetnek erre?

2018. máj. 10. 19:39
 1/6 A kérdező kommentje:

Ja, és hogy 15 colos felnire lesz. Ha esetleg ismer valaki kimondottan jó típusokat ekkora méretben, akkor azok neveit is szívesen olvasnám itt.

Méretben 195/50 körülire lenne szükségem.

2018. máj. 10. 19:41
 2/6 A kérdező kommentje:

Ahogy néztem a jó tapadású gumik viszonylag rossz üzemanyag-takarékossági osztályba tartoznak (F vagy G). Ez mindig igaz?

Valamint amit még nem mondtam, hogy olyan gumira lenne szükségem, aminek nem kellene hosszú percek a bemelegedésre, szóval nem komoly versenygumit keresek, hanem valami olyat ami a sima utcai és a verseny között áll.

2018. máj. 10. 20:02
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha jó gumit akarsz, akkor a felsőbb kategóriákból válassz! Itt már nehéz melléfogni. Emellett nagyon sok teszt megtalálható a neten. Vannak az ADAC éves tesztjei, de sok angol beszámoló van a [link] oldalon is. Ránézésre semmit nem tudsz megállapítani. Versenyre lehet, hogy semi-slickek közt kéne nézelődni, pl. Toyo R888. Ha nem versenygumit választas, akkor túlmelegedhet pályán, és oda a jó tapadás. Vagy utcán fog jól tapadni, vagy versenyen. Arany középút lehet egy utcai sport gumi, pl. michelin pilot sport 4, continental sportcontact, stb.
2018. máj. 10. 20:20
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

Egész jónak tűnik az az oldal.

Most a Yokohama ADVAN Neova AD08R 195/50 R15-n akadt meg a szemem, nagyon jónak tűnik az oldalra írók szerint is: [link] 25 ezer/darab áron találtam itthon.

A másik amit most kinéztem, az a Toyo Proxes T1R 195/50 R15: [link] De ennek darabja csak 14 ezer Forint.

Az előbbi nekem kimondottan versenyguminak tűnik. Az is lehet a valóságban is?

Az utóbbi meg olyan utcai jellegűnek néz ki.

A Michelin Pilot Sport 4-ből nincs sajnos a méretemben. Continental ContiSportContact 2-ből viszont van. Viszont ennek nem olyan szimmetrikus a mintázata mint a többinek. Ebből mi következik? Valamilyen menettulajdonsága eltér az átlagostól?

2018. máj. 10. 20:50
 5/6 A kérdező kommentje:
Ja, és versenypályán közlekedés alatt nem ilyen 1-2 órás folyamatos autózásra gondolok, hanem egyhuzamban maximum 5-10 kört mennék vele. Szóval fontos lenne, hogy viszonylag hamar bemelegedjen de több kör után is még legyen tapadás.
2018. máj. 10. 21:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Az advan neova a legjobb ha utcán is szeretnéd használni. Természetesen még ez is messze áll a pálya slick gumitól.
2018. máj. 10. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!