Autógumi választás?
Ha olyan gumit szeretnék választani, ami kimondottan jó tapadási tulajdonságokkal rendelkezik, akkor ezt hogyan tudom megtenni? Csak száraz úton, jó minőségi aszfalton (verseny pályán) lenne használva. Van valahol olyan oldal, ahol viszonylag sok típusú gumit kipróbáltak akár versenykörülmények között is és az eredményeket elérhetővé tették?
Valamint, hogy ránézésre meg lehet állapítani, hogy mégis mennyire felelhet meg számomra egy abroncs? Mintázat alapján lehet sejteni, hogy mégis milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy adott gumi?
Különböző autós műsorokban szoktak olyan mondatok elhangzani, hogy "ránézésre úgy tűnik hogy jó gumik vannak rajta". Ezt onnan sejtik, hogy ismerik az adott típust, vagy a mintázatból következtetnek erre?
Ja, és hogy 15 colos felnire lesz. Ha esetleg ismer valaki kimondottan jó típusokat ekkora méretben, akkor azok neveit is szívesen olvasnám itt.
Méretben 195/50 körülire lenne szükségem.
Ahogy néztem a jó tapadású gumik viszonylag rossz üzemanyag-takarékossági osztályba tartoznak (F vagy G). Ez mindig igaz?
Valamint amit még nem mondtam, hogy olyan gumira lenne szükségem, aminek nem kellene hosszú percek a bemelegedésre, szóval nem komoly versenygumit keresek, hanem valami olyat ami a sima utcai és a verseny között áll.
Köszi a választ.
Egész jónak tűnik az az oldal.
Most a Yokohama ADVAN Neova AD08R 195/50 R15-n akadt meg a szemem, nagyon jónak tűnik az oldalra írók szerint is: [link] 25 ezer/darab áron találtam itthon.
A másik amit most kinéztem, az a Toyo Proxes T1R 195/50 R15: [link] De ennek darabja csak 14 ezer Forint.
Az előbbi nekem kimondottan versenyguminak tűnik. Az is lehet a valóságban is?
Az utóbbi meg olyan utcai jellegűnek néz ki.
A Michelin Pilot Sport 4-ből nincs sajnos a méretemben. Continental ContiSportContact 2-ből viszont van. Viszont ennek nem olyan szimmetrikus a mintázata mint a többinek. Ebből mi következik? Valamilyen menettulajdonsága eltér az átlagostól?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!