Autógumi tárolás?
Nyáron hogyan illene tárolni a téligumikat?
Mivel viszonylag keveset megyek télen, így a téligumik cseréje nálam nem a kopás miatt fog bekövetkezni majd egyszer, hanem az öregedés miatt. Tavaly vettem a komplett garnitúrát és most jutott eszembe ha már úgy is lecseréltem, hogy nincs-e valami olyan módszer, amivel kitolható a gumi életkora? Gondolok itt arra, hogy például szilikonzsírral bekenni majd zsírpapírban tárolni (lehet nagy hülyeség ez az ötlet, de csak ez jutott eszembe), vagy valami ilyesmi...
Nem hülyeség az ötleted...én is ezt teszem, csak most glicerinnel. de a szilikonzsír a legjobb, főleg ha kilós tételben van a polcon.
Leszerelés után alaposan lemosom a kereket, megvárom a teljes száradást, aztán a vasfelnit sima motorolajos ronggyal átdörzsölöm, majd a gumit szilikonnal, vagy valami hasonló gumikonzerválóval. Aztán irány a sufni. Ősszel csak csere, nem kell görcsölni.A mostani téligumi szettem felnivel 13 éves, és nem látni repedést, vagy öregedési nyomot. Igaz, télen alig megyek, tehát novembertől március végéig van téligumi a kocsin, ami alig kétezer kilométer csak itt Budapesten.
szóval lemosva, átkenve, esetleg fóliába téve, árnyékos helyen tárold.
(Olaj ne kerüljön a gumira)
13 éves gumira verni, hogy jó?:O
Egyébként semmi, leszerelés, alapos mosás és fénytől zárt helyen lerakás és kész.
"A mostani téligumi szettem felnivel 13 éves, és nem látni repedést, vagy öregedési nyomot. "
Ennyire felelőtlen legyen valaki és még büszke is rá. Attól, hogy nem látsz repedést és kopást, az anyaga már rég elöregedett. Én pont ilyen látszatra pöpec állapotú téli gumik miatt végeztem árokban. Vegyél újat!
Kérdező: én vízzel hígított glicerin olajjal kenem be az gumi oldalfalát és keréktároló állványon tartom őket. Az olaj megvédi a gumit az állvány meg a deformálódástól óv.
Minél hűvösebb, napfénytől védett helyen legyen, és csökkentsd le benne a nyomást! Az ápolók hatásosságát semmi nem bizonyítja, és nem is ajánlják a gyártók.
A károsodás természetes oxidációtól és UV sugárzástól szokott lenni. Hidegben minden kémiai reakció lassabb, tehát a hűvös ezért jó. Az oxigén lassan átdiffundál a gumin, így belülről kezdi oxidálni, ezen pedig a nyomás csökkentése segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!