Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szükséges a vezérlés csere?...

Szükséges a vezérlés csere? (olvasd végig)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Adott egy frissen vásárolt 1999. Végi Audi A4-es. Kereskedőtől vettem(nem igy terveztem de jo vétel volt) hivatalosan 247 ezer km van benne. Erre a kereskedésre szerintem nem jellemző a tekergetés, árulnak 350e km-el is BMW-ket, amir siman tekerhetnének. Karosszerias es autószerelő átnézte, mindkettejuk szerint nagyon jo allapotu es nem utal semmi arra hogy több lenne benne ennél a km-nél. Szinte hibátlan kasztni, szép nem lelakott belső. Ez oké. Na már most a szerelő aztmondta mindenféleképpen kell rögtön az olaj es vezérlés csere elővigyázatosságból. Persze ő is akar magának munkát. Viszont meg van jelolve két német cetlivel a motortérben, hogy márciusban 2e km ezelőtt volt olajcsere és hogy 190 fele is lecserélték valamit(gondolom vezerles). Belinkelem a két képet, vetnének rá egy pillantást? Elég eredetinek tűnnek. Ezáltal ez azt is jelentené hogy nem indokolt sem a vezerles sem az olaj csere egyelőre? Mert logikusan igy volna..lehet valami trükk? Előre is köszönöm a válaszokat.

[link]

[link]

2018. jún. 1. 19:00
1 2
 1/13 crudy ***** válasza:
Hat vegig olvastam mert kulon felhivtad rana figyelmunkat de ossze lehetett volna fogalalni rovidebben is. A motorban a cetliknek en nem hinnek. Ket fele vezerles van, az egyik draga a masik olcso. Ha szijas akkor nem olyan nagy penz, vetelnel nem art a csere. Ha lancos akkor nagy penz lehet a csere de le lehet ellenorizni h szuksges e a csere vagy nem. Audiban szijas en inkabb kicserelnem.
2018. jún. 1. 19:29
 2/13 A kérdező kommentje:
Csak azért irtam oda, mert sokan a masodik mondst után leírnak hogy kereskedős vétel után rögtön csere, de ezt én is igy gondolom, szimplán a matricák bizonytalanitottak el. Egyébként csak egy vezermuszij vagy egy teljes vezerles csere játszik ilyenkor?
2018. jún. 1. 19:32
 3/13 crudy ***** válasza:
Teljes vezérlés. Nem csak a szíj használódik el.
2018. jún. 1. 19:33
 4/13 A kérdező kommentje:
Ez olajcserevel munkadijjal 80-100 ezer köré tehető tétel?
2018. jún. 1. 19:36
 5/13 anonim ***** válasza:

Közhely, de igaz, hogy aki majmot tart, legyen pénze banánra is...

Az autó márkájától, és attól is függetlenül, hogy ki volt az eladó, a használt autóknál vezérlés, fplyadékok cseréje, müszaki állapot ellenörzése, a szükséges javítások elvégzése szinte kötelező.

Kivétel, ha száz szálalékos bizonyossággal tudod, hogy nincs valamelyikre szükség - és a felvázolt eset nem olyan.

2018. jún. 1. 20:03
 6/13 crudy ***** válasza:
Hát utána kéne nézni az alkatrészeknek de szerintem nem rúg fel 100 ezerig
2018. jún. 1. 20:16
 7/13 crudy ***** válasza:
Jah de most nézem ez egy láncos vezérlés. Csak a lánc meg a feszítő kb 60ezer, az olaj szűrők megvan 15ből plusz a munkadíj. Kb 100 ezer jah.
2018. jún. 1. 20:20
 8/13 A kérdező kommentje:

Értem köszönöm!

Egyébként úgymond a vezérléshez nem létezik vagy nem kivitelezhető állapotfelmérés? Tehát egy szerelő nem tudja valahogy leellenorizni milyen állapotban van a szij/lánc es a többi?

2018. jún. 1. 20:25
 9/13 crudy ***** válasza:
A lánc nyúlásánál van észlelhető előjel. Csúnyán csattog és zajos. A szíj nyúlás után is csendes. Persze nem jó megvárni azt mikor már csattog, de ha nincs hangja akkor gyanús h jó, persze ha ilyen egyszerű lenne akkor nem lennének tipikusan láncszakítós motorok. Biztosan leellenőrizni úgy lehet ha szétszedik és megnézik de akkor már szét van szedve és nem sokkal több munka kicserélni.
2018. jún. 1. 20:35
 10/13 anonim ***** válasza:
Ha láncos akkor miért van ott a szovegben a toothed belt?
2018. jún. 1. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!