12v 35a-es, két áramkörös, két állású billenőkapcsoló bekötése hogyan történik? Négy polus van jelölések nélkül. Ködlámpa kapcsoló lenne, komplett kapcsolási rajzom van, de itt megakadtam kicsit.
valószínű, hogy simán ki-be kapcsoló.
középen van kettő, mindkét oldalon egy, és az egyik végén kettő szintén mindkét oldalon egy-egy...
nos az egyik oldal közepére dugod a pozitív, biztitől jövő szálat, ebben delej van, vigyázz, a másik oldalra pedig egy testmadzagot..
szembe velük meg a ködlámpa madzagjait...azokat most bárhogy dughatod, ha nincs testelt részük..
Én relézném a ködlámpát.
A relé tekercsét pedig a tompítottról (tompított izzó reléjéről) hajtanám meg, így csak akkor lenne kapcsolható a ködlámpa, ha a tompított is aktív.
Persze ennek is csak akkor van értelme, ha a tompítottad gyújtás elvételre lekapcsol.
A kapcsolódat tekintve: valószínűleg a kapcsoló tengeléyhez közelebb lévő (az az középső) és az azonos sorban lévő messzebbik saru a kapcsolt.
Mivel egymás mellett van a két kör, így szimmetrikus a másik oldalára. Ennél többet látatlanban nem tudok mondani. Beszerelés előtt ki kell műszerrel csippantani, pláne, ha jelölés nélküli! Vakon be ne kösd, mert tápzárlat is lehet a vége!
A relézés természetes, úgy tervezem, de szerintem a lábkiosztást félreártelmezitek. Itt egy kép, pontosan így néz ki!
Nincs középső láb, 2x2 van egymás mellett. Elméletileg a + polust(12v a tompított reléről) szakítom meg vele, de ha testet nem teszek rá, akkor hogy fog világítani a visszajelzés?!
Itt van bekötési rajz is (az utolsó kép):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!