Egy érintőképernyős autón hogy lehet menet közben pl. klíma-hőmérsékletet, rádió hangerőt állítani?
az ilyen autók többségében nem is lehet menet közben babrálni a képernyőt, csak álló kerék mellett.
ekkor a versenyző elkezd keresni a mobilján..
Az ilyen autókban sokszor van gesztus- és hangvezérlés is. Hidd el, megoldják úgy, hogy ne legyen bonyolultabb, mint eddig.
Már most is van több olyan autó, aminek elég azt mondanod angolul (egy gomb nyomása közben, vagy egy felszólító szó kíséretében, hogy az autó tudja, hogy hozzá beszélsz), hogy "fázom", és melegebbre állítja a klímát. Vagy hogy hangosítsd fel a zenét, és megteszi. Ha gesztusvezérléses, akkor a középső panel előtt csak körzöl egyet az ujjaddal, és hangosabb lesz a zene. Ha éhes vagy, megkérdezed, hogy merre van a legközelebbi McDonalds, és oda fog navigálni. A közeljövőben ez lesz a természetes. Ha menüben kell mászkálni, az olyan beállításokra vonatkozik majd, amiket amúgy sem állítgatsz minden nap.
Menet közben kell vele babrálni, és én is azon a véleményen vagyok, hogy veszélyesebb mint a sima, kapcsolgatós.
Nálunk a kocsiban odanézés nélkül, tapintásból tudom, hogy melyik kapcsoló merre áll, és úgy tudom állítani.
AZ érintőképernyősökön meg "érzékelte? Nem érzékelte, nyomd újra" dolog, valamint a "félrenyomok, nem azt látom" dolog sem tetszik.
Igen, van gesztusvezérlés, de az még egyelőre csak a felsőkategória kiváltsága. Hangvezérlés meg már van több autóban, de az mint tudjuk olyan, amilyen.
Legalábbis én még olyan autóval nem találkoztam, ami menet közben elsőre képes lett volna felfogni amit mondok, és nem egy közép-felsőkategóriás kocsi.
Ugye az új a8-ban ott a tablet mozog a kezed alatt, így keltve a "kapcsolás" érzetét....
Szerintem az érintőképernyő egy fokkal veszélyesebb mint hagyományos társai, bár már egyre több alacsonyabb kategóriájú kocsiban ott figyel a vészfékező rendszer ez valemennyit így ellensúlyoz.
Én úgy gondolom, hogy a klíma külön panel kellene hogy legyen. Pl a 2018-as berlingón egészen jól megoldották ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!