Baj van az elektronikával?
Sziasztok!
A napokban vettem egy 2006-os Toyota Corolla color collection 1.6vvti benzines autot.
Èszleltem hogy mikor ráadom a gyújtást a kötelező ikonok mint az akksi,olaj,engine nem tûnnek el hanem világítabak de amikor elindítom akkor aludnak el ez normális?
Továbbá szintèn mikor ráadom a gyújtást a világitás kapcsoló "off állásban van felkapcsol automatikusan a km óra világítás,mikor tekerek egyet rajta felkapcsol a fènyszoró de a km óra vilagitas lekapcsol, ès mikor tekerek mègeny állásba akkor semmi nem törtènik. Este viszont ugyan ez a jelensèg szinten gyújtásnál off allasnal felkapcsol a km óra világítás de ha álítok rajta egyet akkor a fenyszóró felkapcso viszont ezuttal.ègvr marad a km óra világítas is.
Nem volt még tapasztalatom Toyotával gond van az elektronikával?Ha igen mekkora? megtudom èn is oldani vagy szerelő?
Valaki küzdött hasonlò problèmával?
Válaszokat köszönöm!
Nincs, ezek teljesen normális jelenségek.
Gondolom ez az első autód...
Az akkujel azért világít mert nem jár a motor, tehát a generátor sem, így nincs töltésed.
Az olajlámpa azért világít, mert álló motornál nem megy az olajszivattyú, így nincs olajnyomás.
A motorlámpa meg csak azt jelzi, hogy nem jár a motor.
A km óra világítás meg nem elalszik, csak elhalványul, mivel feltételezik, hogy a fényszórót sötétben kapcsolod be. Sötétben pedig vakítana, ha ugyanolyan fényes lenne, mint nappal.
Ez egyébként minden autóban így van.
4.autóm 2 renault 1 vw után de mindegyiknèl mikor rákapcsoltam a gyùjtást felvillantak pár mpre de aztan kialudtak.
A kapcsolonál pedik off állásnal nem világított semmi,egyet tekerek km óra világít mèg egyet tekerek akkor a fenyszoró is. De ha normális akkor rendben van ès köszönöm a választ.zöld pacsi
Nekem már 3 Toyotám volt, ezek tényleg így működnek.
Zavaró lehet, hogy nappal, tompított fényszórónál alig látszanak a műszerek, mert annyira elhalványul a háttérvilágítás. Én ezt utólagos nappali LED fénnyel oldottam meg (így nem kell felkapcsolni tompítottat városon kívül).
Figyelmetlen vagy!
A világ valamennyi autóján, a gyújtás ráadásakor felgyulladnak a műszerfal ikonok, majd amikor beindítod elalszanak.
Gondolkozz!
Ha indítás nélkül is elaludnának, honnan tudnád, hogy van-e töltés, olajnyomás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!