Miért mondják minden mostani Audi, Mercedes, Bmw típusra hogy rossz mert tele van elektronikával, vagy ezek a szegény ember érvelései?
Nekem 2005- ös Audi A6- osom van, 3,0TDI. Két éve kereken 3- millióért vettem. Azóta több, mint 1millát ráköltöttem. Csak a 2 garnitura gumi 500 ezer volt. Ha nem sikerül sok alkatrészt óriási kedvezménnyel megvennem, akkor kb még 3 milla lett volna.
Elektronikai hibám kettő volt, az egyik 354- ezer+ javítás lett volna, a másik pedig 400- ezer. Az egyik a komplett kormányoszlop elektromos kormányzár hiba miatt, a második meg egy vezérlőegység, aminek ennyi a gyári ára. Bontottat hiába veszel a nagyértékű elektromos cuccok ugyanis úgynevezett komponens védelemmel vannak ellátva, amit csak a szakszervizek tudnak oldani. Bontott cuccnál meg csak eredetigazolás birtokában teszik, a lopások megakadályozása végett. Így a bontott is drága lesz. Én mindkét hibát alacsonyabb összegért javíttattam, de nem holt egyszerű a story és nem kis idegeskedést vont maga után. Az egészben a legszebb, h a kormányoszlop kireteszelést nézem, használhatstlanná teszi a kocsit, a vezérlőhiba pedig az akku rövidtávú lemerülését okozta. Szóval, szerencsére nem úgy vettem kocsit, h ne maradjon karbantartásokra, v hirtelen meghibásodásokra, de nem is szabad úgy kocsit venni. De meg lehet szívni velük, mert minden, ami elektromos, aranyáron van. Igaz a mechanikus is. De imádom, mert olyan élményt ad, mai szemmel is gyönyörű és erős is.
A költségek is magasabbak egy újabb kocsinál, a hibalehetőségek is megsokszorozódnak a rengeteg funkció és okosság miatt, de a legnagyobb bajom hogy nincs az a vezetési élmény mint egy réginél.
Valószínűleg a sok 3betűs csoda és a fejlettebb futómű miatt az újabbal gyorsabban lehet menni (ne keverjünk most bele régi sportkocsikat, maradjunk a középkategóriás átlagautóknál), de az újabbal inkább utás vagy mint sofőr.
Megcsúszik 1-1 kerék vagy túl nagy tempóval érkeztél a kanyarba, akkor nem te irányítasz, majd az elektronika egyesével fékezi a kerekeket stb. Szóval majdnem h. lyebiztos. Te mutatod a kormánykerékkel az irányt amerre menni akarsz, az autó pedig megoldja hogy arra is menj...
Télen csak behuppansz, ülés-, kormány-, ablakfűtés, 3 perc múlva nyári hangulat van benne. Mind hasznos és kényelmes, de én inkább járatom pár percig hogy melegedjen a motor (ez jobb is mint beugrani és tolni neki) és a saját hőjét adja le az utastérben.
Ahogy jelennek meg az extrák, mintha folyamatosan butulnának az emberek. Nem kell tudni parkolni, a kocsi jó esetben elintézi, rosszban "csak" körbe van kamerázva, tehát a valóban vak menne neki valaminek. Nem kell nézni a táblákat, az autó kiírja hogy milyen volt. Nem kell figyelni a forgalmat, az autó lefékez ha megállnak előtted és szól ha elhagyod a sávod.
Szóval számomra ez már nem vezetés, nem adja azt az élményt, inkább csak utas vagy kormánykerékkel a kezedben. Kösz, de nem kell.
Ja, 19 éves az autóm, vehetnék egy 10-15 évvel újabbat, de inkább annak az árát ráköltöm a mostanira (nem fogok tudni ennyit, de próbálkozom)
3-as
Azért ezek az autók már közel járnak a luxusautókhoz, és nem hinném hogy polgári melóból kilehetne pengetni szalonban érte 20-30milliókat.
Utolsó, látszik, h fingod nincs miket beszélsz!
Nézz meg egy autóvillamosság szerelő műhelyt! Miket éés mennyit fogsz látni!
Te vagy az, aki nem tapasztalatból beszélsz, tuti, h még egyetlen felsőkategóriás autód nem volt, ha azt írod, h nem megy tönkre és nem drága és nincs kihatással a kocsi működésére!
7-es
Felsőkategóriás volt már, most felső közép van, 9 éves, full extrás, minden kütyüvel tele van, szóval nyugi, tudom miről beszélek.
Autóvillamossági szerelőnél úgyis csak azt az 1-et látod, ami az 1000-ből elromlott. Meg mit csinálnak sokszor a szervízek? Cserélik az ECU-t ami méregdrága, tudom jól. Csakhogy a legtöbb esetben egy olcsó jeladót kellene csak cserélni, dehát a szakértelem az hiányzik, meg aztán miért ne akasszanak le sok pénzt az emberről?
Amúgy meg ha nem tetszk a sok elektronika, lehet venni régi Merciket például, amin K-Jetronic befecskendező van. Aztán majd kiderül hogy jó e a sok elektronika vagy nem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!