Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megérné így autót venni,...

Megérné így autót venni, autóval járni vajon?

Figyelt kérdés

Jelenleg busszal járok dolgozni, tökéletes megoldás nekem, pont jókor megy, a megállótól egy kellemes pár perces séta a munkahelyem, út közben pont meg tudok reggelizni, a buszon el tudom olvasni a híreket, stb.

Viszont hamarosan át akarják helyezni máshova a buszvégállomást, ahol leszállok. A város belsejéből, ahol most van, ki akarják száműzni a semmi szélére, ahonnan majd' egy óra besétálni munkába.

Jogsim van 4 éve, de azóta csak egyszer vezettem, mikor még friss volt. Autóm soha nem volt, most is csak valami olcsót tudnék venni.

És ez az igazi probléma: amennyi baleset történik azon az útszakaszon, amerre járnék...nos nem szívesen indulnék el valami papírsárkánnyal. Nem telik el nap, hogy ne lenne valami akció errefele. :(

Szóval a lehetőségeim:

Napi 2*1 óra séta vs. balesetveszély.

Egyrészt tök jó lenne, főleg rossz időben, vagy ha több a csomagom, esetleg tudnék felvenni szép cipőt (most túl sokat kell ahhoz földúton gyalogolnom), ha nem kéne túrázni és buszozni, másrészt viszont szeretek élni és egyben lenni.

Ilyen esetben mennyire éri meg az autó?

Van olyan kocsi, ami olcsó és relatíve biztonságos?

2018. máj. 22. 10:07
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Nem, nem igazán akarok ezen az úton autókázni.

Csak a másik lehetőség se valami csábító... :(

2018. máj. 22. 13:53
 12/20 anonim ***** válasza:
Nem akarok beszólni neked, a félelmeivel mindenkinek magának kell szembenéznie. Ami tuti, nekem 2 balesetem volt robogóval, egyik se az én hibámból, mindkétszer hellyel-közzel járóképes maradt a gép, meg én is úgy ahogy, visszaültem rá, és mentem. Autóval is majdnem lenulláztak egy éve, össze is ért a kép sutó, de sikerült úgy lefékeznie a vétkes félnek, hogy szinte semmi nem látszik az autómon. Mai napig vezetek (be is b@$zna, ha nem vezetnék, taxis vagyok), robogózok is ha tehetem. Ha úgy állsz a dolgokhoz, hogy mi lesz ha..., akkor fel se kelj az ágyból, mert mi lesz ha pont rád esik egy repülő meghibásodás miatt leszakadt futóműve... Ha akarsz autót, vegyél. Majd belejössz, senki sem születik Fittipaldi-nak. Tény, van akinek nem való a vezetés, az hogy megszerzed a jogsit, még nem jelent semmit, de ez úgyis a gyakorlatban dől el. Ha úgy érzed, hogy "áh b@$zd meg, ez nem nekem való", akkor eladod a verdát, és kész.
2018. máj. 22. 15:25
 13/20 Beviz Elek ***** válasza:

[link]

Jó buszozást!

Nagybátyám létrán mászott a padlásra, de leesett, beverte a fejét és meghalt. Én azóta rengeteget mászkáltam a háztetőn.

Sajnálom a családod, de nem olyan vészes az autós közlekedés

2018. máj. 22. 15:42
 14/20 A kérdező kommentje:

Ertem, de attol, hogy feldolgozom, nem leszek vedett :(

Nem olyan veszes??? :D ahhoz kepest allandoan van baleset, a rendorseg oldalan hivatalos a baleseti terkep, bar oda csak a sulyos, halalos esetek kerulnek fel... Kisebb baleset, ami anyagi karral jar, plusz kellemetlenseggel, lenyegeben minden napos, es ez nem tulzas.. vannak slager helyek, ahol heti 1 baleset legalabb van (pl 10-es sz. foutrol pilisszentivan fele az elagazas mostanaban a favorit, ott tegnap volt kb a hatmilliomodik baleset), a telepuleseken elegge szukmarkuan osztogattak a zebrakat, szoval barhol barmikor kiugorhat a gyalogos, plusz nagyon sok a halal komolyan beteg ember (nemreg egy holgyemeny pl szant szandekkal ugrott a kocsi ele a jardarol, majd nekiallt utni az autot)

A 10-es sz. fout az orszag s.gglyuka.. :(

Egyebkent a kornyekbeli ismeroseim egyre tobben szamolnak be rola hogy mar megutaltak a vezetest, annyi a kreten. :(

Mar az is felmerult, hogy veszek egy leharcolt, belet logato kis ezres suzukit vagy hasonlot, amit a vonatallomas es a munkahelyem kozott hasznalnek, igy nem kene kint a fouton autoznom, de egy orat setalni se itt a varosban...

Ez hogy mukodik vajon, fizetos helyen akarmennyi idore ott lehet hagyni a kocsit, amennyi ki van fizetve? Vagy ehhez kellene valami mas, ahol tarolhatnam?

2018. máj. 22. 16:36
 15/20 anonim ***** válasza:

Nem értem.

Az új buszállomás a vasútállomás mellett lesz.

A vasútállomás és a buszállomás között jelenleg 1,2 km van.

Ez egy egészséges embernek nem lesz több 15 perc sétánál.

De ha ez túl sok, akkor járj biciklivel.

Felviheted a vonatra, majd a vasútállomásról a város bármelyik pontjára eljuthatsz max. 15-20 perc alatt.

2018. máj. 22. 16:56
 16/20 A kérdező kommentje:

Egy párszor már lesétáltam a távot (munkahely-vasút), 40-50 percnél még sose volt kevesebb. A mostani buszvégen 20 perc alatt ott vagyok, szakadó esőben, pl a múlt héten ez is nagy élmény volt... A bicikli meg ugyanúgy nem véd az eső elől + a városban nem nagyon van hely hol biciklizni, pedig szemeztem már a Bubi-szerű rendszerrel, van a munkahelyem mellett is állomása.

Most főleg az a bajom, hogy esőben orbitális szívás lesz bejárnom, egy leheletnyit elegáns cipőt nem tudok felvenni (magassarkúról nem is álmodok), a cuccaimmal meg most is úgy kell sakkoznom, hogy ha viszek innivalót, akkor esernyőt már nem tudok, ha viszek ebédet, akkor nem fér be a szemüvegtokom, stb, autóban ez megoldódna...

2018. máj. 23. 10:45
 17/20 anonim ***** válasza:

Ejj ha, de körülményes valaki...

Mist mit vársz, mit írjuk?

Vegyél verdát ---> nem jó

Ne vegyél verdát ---> nem jó

Erre nem lehet mit mondani.

Nekem az első autóm nem praktikussági okokból lett, hanem azért, mert amióta az eszemet tudom vezetni akarok, autóval járni budira is. Engem az tesz boldoggá ha autózhatok, melón kívül is. Mást meg az, ha elmegy sörözni a haverokkal, míg mást az, ha évente megy nyaralni.

De ha eleve úgy állsz a vezetéshez, higy "Tudod mit Medve? B@$zd meg a fűnyíródat!", akkor ne is vegyél autót, mert csak egy világtalan vakhangyával több lesz az utakon. Már bics.

Ha érzed az affinitást, akkor vegyél autót, mert ha úgy állsz hozzá, akkor vakhangyából is lehet Fittipaldi.

2018. máj. 23. 11:51
 18/20 A kérdező kommentje:

"ne is vegyél autót, mert csak egy világtalan vakhangyával több lesz az utakon."

Szóóóóval, akinek elege van abból, hogy MÁSOK balesetveszélyesen közlekednek, az világtalan vakhangya? :D

Amúgy ha nem lenne bajom mindkét opcióval, akkor nem írtam volna ki a kérdést, azt hittem ez nyilvánvaló :D Akkor vagy a bőség zavarát élvezném, vagy egyértelműen látnám hogy az egyik lehetőség jó, a másik nem, és döntenék. :D

2018. máj. 23. 15:03
 19/20 Beviz Elek ***** válasza:

Sajnos igaza van.

A közlekedésben benne van a baleset lehetősége. Ezzel a rizikóval vagy együtt tudsz élni vagy nem. Aki tud vezetni és tudja mit csinál az nem pánikol az autó puszta gondolatától, mert bízik magában és az hogy ő fogja a kormányt egy hamis(?) biztonságérzetet ad. Ha nem tudsz vezetni, nem bízol magadban, akkor lövésed sincs mit csinálnak a többiek az úton és emiatt félsz. Ismétlem, azért félsz, mert Te nem tudsz vezetni és nem azért mert a többiekkel lenne a baj.

A biztonságérzetről csak annyit, hogy van ami valóban kivédhetetlen, tegyük fel pályán valaki szemből a képedbe ugrat, de legtöbb esetben kivédhető lenne a baleset ha nem buta, balhere emberek vezetnék az autót. Ilyen pl egy benézett előzés, sokan villogással próbálják megoldani a helyzetet ahelyett hogy lassítanának.

A magyar közlekedés teljesen jó, megfelelően haladós és előzékeny, kivéve ezeket a zombikat akik csak mennek előre a motorháztetőt nézve. Majd jön pár okostojás aki a városból sem mozdult ki és szidja a magyar morált, pedig szerintem élhetőbb bármelyik másiknál.

2018. máj. 23. 15:52
 20/20 Beviz Elek ***** válasza:

Tessék, tökéletes példa az emberi h lyeségre: [link]

Tegnapi eset, 9 ember halt meg.

Ismerem az utat, simán 120-szal végig lehet menni és előzgetni. Autópályának készül, az egyik oldalon oda-vissza halad a forgalom, a másik oldalát építik. Ránézel és jellege miatt hamar megállapítod hogy autópálya/autóút (lesz). Igaz, elég sűrűn ismételve van az előzni tilos és a 60as korlátozás, de nem erre figyel az ember ha a telefont nyomkodja...

Egyértelműen látszik hogy a kis barátunk pályának nézte és nem számított szembeforgalomra, ő a legnagyobb hibás, a telefonnal foglalkozott.

Akit előzött, az láthatta volna hogy mindjárt mellette van egy kisbusz, szembe pedig jön a billencs, én fékeztem volna hogy beránthassa elém. Talán annyi hogy jóval előrébb volt mikor már látótávolságban volt a billencses, ha a kisbuszos előre figyel, akkor kényelmesen bemegy a másik mögé, erre számíthatott.

A billencses ha odafigyel, akkor láthatta volna hogy szembe jönnek, lassíthatott volna. Nem mondom hogy megelőzte volna a balesetet mert nem volt hely lehúzódni, de anyagi kár, maximum kisebb sérülés lett volna.

Oda kell figyelni és a lehetőségek szerint mások hibáit is ki kell védeni, akkor itt sem készült volna videó a kocsiból kilógó holttestekről (ne keress rá).

Ja, még valami! Utasként itt nem tehetsz semmit. Sofőrként rajtad áll. Jó buszozást!

2018. máj. 23. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!