Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megérné így autót venni,...

Megérné így autót venni, autóval járni vajon?

Figyelt kérdés

Jelenleg busszal járok dolgozni, tökéletes megoldás nekem, pont jókor megy, a megállótól egy kellemes pár perces séta a munkahelyem, út közben pont meg tudok reggelizni, a buszon el tudom olvasni a híreket, stb.

Viszont hamarosan át akarják helyezni máshova a buszvégállomást, ahol leszállok. A város belsejéből, ahol most van, ki akarják száműzni a semmi szélére, ahonnan majd' egy óra besétálni munkába.

Jogsim van 4 éve, de azóta csak egyszer vezettem, mikor még friss volt. Autóm soha nem volt, most is csak valami olcsót tudnék venni.

És ez az igazi probléma: amennyi baleset történik azon az útszakaszon, amerre járnék...nos nem szívesen indulnék el valami papírsárkánnyal. Nem telik el nap, hogy ne lenne valami akció errefele. :(

Szóval a lehetőségeim:

Napi 2*1 óra séta vs. balesetveszély.

Egyrészt tök jó lenne, főleg rossz időben, vagy ha több a csomagom, esetleg tudnék felvenni szép cipőt (most túl sokat kell ahhoz földúton gyalogolnom), ha nem kéne túrázni és buszozni, másrészt viszont szeretek élni és egyben lenni.

Ilyen esetben mennyire éri meg az autó?

Van olyan kocsi, ami olcsó és relatíve biztonságos?

2018. máj. 22. 10:07
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

"A város belsejéből, ahol most van, ki akarják száműzni a semmi szélére"

Ezt mondjuk nem tudom elképzelni, hogy miért tennék.

Melyik város ez?

Ha tényleg így van, akkor viszont biztosan van vagy lesz helyi járat.

2018. máj. 22. 10:12
 2/20 A kérdező kommentje:

[link]

Helyijáratot egyszer próbáltam a vasútállomástól, hát inkább a séta :D

2018. máj. 22. 10:24
 3/20 anonim ***** válasza:

Az esetek 99%-ban nem az adott autó miatt történik a baleset. Lehet neked Trabantod is vagy akár S Mercid is, mindegyikkel ugyan annyi az esélyed a balesetre (azonos vezetési stílus mellett). Ha tartasz tőle hogy összetörik, akkor meg épp hogy a drágább autó "éri" meg jobban. (Az én 22 éves autómat 2 hónapja törték össze. 500 ezerért vettem, plusz mégegyszer ráköltöttem ennyit mert szerettem volna az utolsó csavarig rendbe rakni. Ennek ellenére a biztosító 180 ezret fizetett utána, mert hogy "ennyit érnek a jelenleg forgalomban lévők ebből a típusból" - az nem számított hogy mennyit költöttem rá előtte. Helyre lett hozva, buktam egy részeg sofőr miatt kb. 150 ezer Forintot.)

Én biztosan az autós opciót választanám a helyedben. Ha tudod hogy mi miatt szoktak arra felé balesetek történni, akkor majd ha te mész arra akkor tudni fogod hogy mire figyelj és ezzel valószínűleg el fogod tudni kerülni őket. Az, hogy már régóta nem vezettél annyira nem baj. Elmész egy oktatóhoz valamelyik autósiskolában, és megkéred hogy adjon pár gyorstalpaló órát.

2018. máj. 22. 10:26
 4/20 A kérdező kommentje:

Minden miatt baleset van errefele, vadbarmok az emberek :(

Persze baleset bármilyen autóval lehet, csak míg egy fullos Volvoból kiszállok sértetlenül, egy ezres suzuki kilapul bármitől.

2018. máj. 22. 10:37
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

3-mas, még szerencséd voot, hogy egy részeg tört őssze, és fizetett a biztosító, általában nem szokott, hanem jöhet a pereskedés.

Kérdező:

Jól járnál pl kisebb Fiattal, Opellel, pl fiat Seicento, Cinquecento, Opel Corsa, régebbi. Ezeket opcsón megkapod, biztosítás, súlyadó bagóba kerül rájuk, alkatrészeket gombokért hozzád vágják ha kell valami, ha meghúzzák, megsérül, akkor annyi kár se lesz benne forintosítva, amiért egy "b@$zdmeg" elejtésére időt kéne pazarolni, és még szatyrok is férnek bele, nem ázol el ha esik az eső, és tényleg, egy ilyet 200ért megkapsz, 50ért megvan a bürokrácia, még egy max 100ért gatyába rázod, és évekre van egy elnyűhetetlen hűséges társad. Nem kell luxushintöban gondolkozni

2018. máj. 22. 11:32
 6/20 anonim ***** válasza:

#5#

200ezerért biciklit lehet venni, nem használható autót olyannak, aki nem ért hozzá. Illetve lehet venni, csak nagy lutri, ráadászl a kérdező sem tudja mit akar, "papír autó nem jó, nem biztonságos".

Főleg a félelme miatt nem is lehet jó tanácsot adni, a félelmét neki kell kezelni, legyőzni, ha sikerül, vegyen autót, de ha fél, ne vezessen, inkább járjon busszal, gyalogoljon, ami esőben, zimankóban nem biztos, hogy kellemes.

Ez nem a kérdező ellen szól, de félve, folyamatos stresszben vezetésre nem biztatnám, előbb magában rebdezze, hogy autót akar, vagy marad a buszozás. (A busz vajon miért nem balesetezik? Talán azért mert a busz vezetője nem felelötlenül közlekedik...)

2018. máj. 22. 11:59
 7/20 A kérdező kommentje:

Elég sok embert ismerek, aki nem felelőtlenül vezet, mégis volt már balesete. Nekem is volt már (utasként), nem mi kértük a szembejövőt, hogy kanyarban előzzön :( mi könnyen megúsztuk, csak az árokban kötöttünk ki komoly sérülések nélkül, de nem mindenki ilyen szerencsés :(

Az a bajom az autóval, hogy mindegy mennyire vagyok óvatos, nem lehetek másra hatással, semmi befolyásom nincs arra, hogy a másik autós piás-e, chatelget-e az autóban, körülnéz-e, stb...

Én amúgy elvagyok a vezetéssel magával, szóval üres utakon vidáman meglennék egy autóval, na de ilyen forgalomban...

2018. máj. 22. 12:08
 8/20 Beviz Elek ***** válasza:

Ha ennyire félsz vezetni, akkor hanyagold az autó témát.

Balesetek előfordulnak, de azért nem kell rettegni az autótól. Pár 100ezret lenyomtam és élek...

2018. máj. 22. 12:35
 9/20 anonim ***** válasza:

#7#

Pontosan ezért írtam, hogy nem lehet úgy jó tanácsot adni arra, hogy érdemes-e autót vásárolni, autóval járni, ha a kiegészítő információkból az sejlik ki, hogy nem akarsz azon az úton autóval közlekedni.

Ebben más nem dönthet.

Amennyiben úgy döntenél, hogy márpedig te autóval jársz ve a munkahelyre, akkor lehetne azon elmélkedni, hogy milyen is legyen az az autó...

Busz méretű BMW, vagy Volvo, hogy a többiek "féljenek"a közeledbe menni, vagy csak kisebbre, olcsóbbra tellik.

2018. máj. 22. 12:36
 10/20 A kérdező kommentje:

Te igen... Nekem meg már 2 családtagom (külön) és egy jóbarátom is más autósok hibájából nincs már köztünk. :(

Persze, nem mindenkivel történik baleset. De bárkivel történHET.

2018. máj. 22. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!