50köbcentis robogónak rosszat tesz ha sokáig végsebességgel közlekedek vele?
Dehogy, sőt jót tesz neki.
Még a kilométerszámláló is visszafelé fog pörögni.
Tíz évig jártam különféle 50 köcentissel. Én csak nyélgázon, üveghangon jártam valamennyivel.
Akár csak át a városon, akár 50 km egyhuzamban.
Az hozzátartozik, hogy egyedül egy kalandvágyból beszerzett Riga moped ment tönkre pár száz kilométer után..de az bilivasból volt...
sem a Babetta, sem a Puch, sem a Simson Star, sem a Tomos nem romlott el, akárhogyis gyilkoltam őket.
amelyik nem bírja a csutkagázt, az selejt.
úgyhogy bátran, ami a csövön kifér!
arra felhívnám a figyelmed, hogy jó benzin, és jó olaj kell.
igen, ez minőségtől függ.
én egy tauris robogóba beleraktam 2 év alatt 8ezret, aminek a 70%-a hosszú távú motorozás volt. karbi membránja lyukadt ki kb. 7ezernél, illetve 8ezer után kicsivel elszakadt a szíj a hajtásnál. a membrán valószínűsíthető, hogy a sok, magas fordulaton járás hozzátett, bár eleinte néhány vákuumcső törés után(új, szalonos motor volt egyébként) jól látszott, milyen rossz minőségű anyagokból rakták össze.
fojtással egyutt 60km/h a vágsebesség
ha nem lenne benne fojtás gyorsabb lenne
arra célzok hogy a fojtás miatt végulis nem teljesen a végsebességén használom
a kérdés nem ez
hanem az, hogy lesz e valami baja hosszútávon a fojtásokkal egyutti végsebességén.
Bár a 2.3. válasznál hasznosabbat úgyse fogok kapni.
úgyhogy köszöntem az eddigi válaszokat
Van aki még nem ismeri arankát?:D
Ha nem esett volna le tucatszám írja ki a kamu kérdéseit, most épp a robogós témára van rákattanva, régen más témakörökben pakolászta ki ipari mennyiségben :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!