Kérlek magyarázzátok el nekem úgy, mint a hülyegyerekeknek?
Mennyibe kerül az, hogy robogóra szerezzek jogosítványt?
Milyen típusú jogsi kell hozzá?
Mennyibe kerül fenntartani egy robogót?
Robogóra bármilyen jogosítvány jó, de ha csak azt szeretnél vezetni, akkor M kategóriás tanfolyamot kell végezned.
A robogóra egyetlen kötelező fizetnivalód van: a kötelező biztosítás évi pár ezer forintos tétel (én most fejből nem tudom, mennyi az ennyi, az utolsó, amire emlékszem, 4400 Ft volt). Ezen kívül van őneki fogyasztása, ami 2 liter/100 km-től a csillagos égig terjedhet. Mindezek mellé - ha kétütemű - kell bele olaj is, amelyet 1:50 keverési aránnyal és literenként legalább 1000 Ft-tal kell számolnod (akkor is, ha különolajzású, mert nagyjából ilyen arányban keveri az olajszivattyú). A kötelező szervizek költségét sajnos nem tudom fejből, mert azokat otthon szoktam megoldani.
1: Addig, amíg hülyegyerek vagyok, nem fogok ráülni. :)
2: köszönöm!
Literenként 1000?ft??
Te nem vagy normális.
Kb 1000km-re elég egy liter olaj
Egy liter olaj 100 liter benzinhez elég
És az jó sok kilométer..
Amúgy az M jogsi nem 30-40 ezer hanem 50-60..
Készülj úgy, hogy okmányirodával (+3000) elsősegély (+párezer) meg minden szarral együtt 55-60-ba benne lesz a legolcsóbb helyen is
(tudom, tavaly csináltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!