Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Audi A6 vélemény (2005-2010)?

Audi A6 vélemény (2005-2010)?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Autó vásárlás előtt állok és mivel egy tágas de mégis kényelmes autót szeretnék ezért az Audi a6 mellett tenném le a voksom. Mivel a c6 utániak még jelenleg irreálisan drágák ezért max addig vásárolnék de túl öreget sem szeretnék. Külföldön élek így itteni szabályok szerint a 2.0 jöhet szóba. A kérdés egyik fele ,hogy a TDI avagy a TFSI a megbízhatóbb és mennyire drága a fenntartásuk? 1-2 év múlva viszem haza szóval elég sok városozás lenne vele és hétköznapokon kb 10 km-t mennék / nap . Max hétvégente tudom megjáratni jobban (most nincs a dízellel gond mivel napi 40 km-t vezetek melóba) . A másik fele a kérdésemnek az lenne ,hogy mik a típus hibái illetve mire kell figyelnem ha ilyen autót választok? Ugyanis nem igazán akarok egy pénztemetőre áldozni se időt se pénzt. Akinek van tényleges tapasztalata az kérem segítsen.

2018. máj. 15. 20:30
 1/7 anonim ***** válasza:

Alapvetően ilyen felhasználásra minek A6? Egyébként V6 TDI amit érdemes belőle venni minden másban van jobb.

A légrugó hiba az fájdalmas tud lenni.

2018. máj. 15. 21:19
 2/7 anonim ***** válasza:
Az első szériás TFSI-t felejtsd el. Rohadtul eszi az olajat és szinte keverékkel üzemel és a motor ráadásul sokat eszik a nem túl kiugró teljesítmény mellé. A 2.0 PD TDI is elég nagy cumi lehet így inkább a 2008 utáni CR TDI motorosokat érdemes nézni. Maga a fenntartása ennek is jóval drágább lesz mint egy egy újabb kevésbé "prémiumabb" márkáé.
2018. máj. 15. 21:26
 3/7 anonim ***** válasza:

légrugója csak az allroadnak van.

2018. máj. 15. 21:52
 4/7 A kérdező kommentje:
Mármint mire kellene használnom azon kívül ,hogy napi használatban lenne kedves első válaszoló? Offolom a saját kérdésem de a VW passat cc ről esetleg vélemény? Az is nagyon tetszik.
2018. máj. 15. 22:06
 5/7 anonim ***** válasza:
#3 A légrugó az extra listán szerepelt annó, az allroad annyiban tud többet hogy szintszabályzós míg a sima A6-os nem.
2018. máj. 15. 22:07
 6/7 anonim ***** válasza:

#4 Arra gondolok hogy az A6 egy nagy és nehéz autó, amibe vétek kis motort belerakni és azzal megvenni. (se nem megy se nem eszik kevesebbet)

A CC jó, érdemes az erősebbik (170lovas) 2.0TDI-t venni belőle (jól jársz vele ha olyat találsz amin a csalószoftver nem lett frissítve)

2018. máj. 15. 22:10
 7/7 A kérdező kommentje:
Itt Írországban nem "divat" visszatekerni az órát. Ezért is van rengeteg pl a passat cc-ből amit 120-160 ezer mérfölddel árulnak. Formailag nekem nagyon tetszik . Sportos közben mégis elegáns.bár kinek mi. mellesleg a Volkswagenek szerintem nem a tipikusan fenntarthatatlan autókhoz tartoznak (gondolok itt arra ,hogy nem egy nagy prémium márka szinte megfizethetetlen alkatrészekkel) . Sajnos a sima Passatról nem sok jót hallottam főleg a B5-B6 szériáról ezért ebben az autóban csakis a Passat része zavar. Igazából dízelen kívül nem is árulnak itt mást belőle talán 1-2 darabot kivéve (1500-1600ból nem egy jó arány) .amíg kint vagyok kitudnám autózni de félek ha haza költözöm akkor a városozás megöli a dízel motort és az fog nagyon sokba fájni
2018. máj. 15. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!