Suzuki Swiften (2005-2010) hogy kell fényszórót állítani?
Nem rég elütöttem egy nyulat kb. 100-as tempóval, és az egyik fényszórót lehúzta. Elvittem szervizbe, hogy hozzák egysíkba, és az okos kolléga a felsőt húzta le az alsóhoz, így most teljesen maga elé világít az autó. Tompítotton kb. 15 méterre látok.
Az elektromossal is csak lefelé tudom állítani, mert koppon van. Elvileg az arra szolgál, hogyha hátra beülnek hárman, akkor tudjam lejjebb állítani.
Fehér fogaskerékszerű tekerőt keress, azzal lehet beállítani a fényösszetartást és a magasságot.
Tedd a magasságállítót a 0 pozícióba (legmagasabb állás), majd állj az autóval egy vízszintes talajra. Tegyél az autó elé 1méter távolságban merőlegesen valamit, amin látod a fényét. Úgy kell beállítani, hogy 1 méter távolságból 10cm-rel legyen lejjebb a fénycsík a vízszintestől. Ez a hivatalos beállítás. A jobb oldali fényszórónak picit magasabban kell állnia.
" az okos kolléga a felsőt húzta le az alsóhoz"
Akkor szépen menj vissza és pofozd fel.
VAN előírás arra, hogyan és merre kell világítania egy autó lámpájának.
Hogy mást ne mondjak: ha egy autó tompított lámpája bevilágít az előtte haladó autó utasterébe, akkor AZ ROSSZ!
Holnap teszek fel fotót a lámpa belső feléről. Nem találtam fogaskerekes valamit, Egy hatlapos kis tengelyt találtam, talán az lehet az, de ahhoz biztos valami spec. szerszám kell, mert kézzel nem mozdul, fogóval pedig nem lehet sehogy hozzáférni. A szerelő valami nyeles izével tekergetett valamit, de nem néztem meg azt se, hogy hol, mit és mivel.
50 km-re van a szerviz, kár lenne pár pofon miatt ennyit autózni. :D
Amúgy ott álltam mellette, és engem kérdezett, hogy "így jó lesz?" Én, mint laikus, mondtam, hogy jó lesz.
Addig nem is tűnt fel semmi, amíg reggel-este világosba jártam munkába/ból, de már korom sötét van.
Amúgy is félek, mert 2 falu közt ingázom, és erre még nem szokás kivilágítani a bicikliket, és a láthatósági mellényről se hallott még senki. Mindig van 1-2 biciklis. Ha jön szemből egy autó, gyakorlatilag semmit nem látok az én oldalamon, ha meg még egy kis köd is van...
Na mindegy. Holnap teszek fel pár fotót, hátha arról kiderül, hogy mit kell tekergetni.
Addig is köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!