Ha jobbra hátra tolatok be két autó közé (vizsgán) és a jobb kézre lévő autóhoz túl közel megyek ferde lesz. Úgy tudom korrigálni hogy előre megyek közbe balra tekerem a kormányt majd egyenesbe a kormány és visszatolatok? Így jó lesz?
Nem lesz jó.
Balra egy kicsit, utána jobbra és végül egyenesbe állítod a kormányt, úgy hogy a másik autóval párhuzamosan álljon az autód.
Ekkor rükverc és egyenes kormánnyal betolatsz.
Nem értem. Túl közel mész hozzá. Idáig tiszta. Ferde lesz. Még ez is. De a kettő között milyen oki összefüggés van?
Haladsz előre, normál tempóban. Amikor szól az oktató, hogy keress egy parkolóhelyet, akkor lassítasz kissé, s figyeled, hova tudnál beállni. Ha már megvan, akkor jobb index, tovább lassítasz, de még mindig egyenesen haladsz. Nem ferdén!
Lassan gurul addig, hogy a hátsó ülések vonala egybe essen annak az autónak a végével, ami mögé be akarsz állni. Még mindig párhuzamosan áll vele.
Na most jön a ferdülés. Ha úgy állsz meg, ahogyan írtam, akkor ezzel a kocsival már égvilágon semmi dolgod. Fizika képtelenség nekimenni.
Ekkor figyeled a bal tükröt. Lassan tolatva forgatod a kormányt jobbra. Lassan csinálod, s figyeled, mikor bukkan elő a járda széle az előtt a kocsi előtt, ami elé be akarsz állni.
Ekkor egyenesbe szeded a kormányt, s folytatod a tolatás. Támpont itt nincs, érzéssel kell tenni. Picit ki szabad nyitni az ajtó, s figyelni hátra (mondtam, első kocsi már tök érdektelen).
Ha már úgy érzed, a kocsid bal hátsó része kb. egybe esik a másik autó bal elejével, akkor balra forgatva a kormányt egyenesbe fordítod a kocsit. És kész.
Padkának NE MENJ NEKI!. Inkább utólag korrigálj, ha na kilóg kicsit a kocsi. Azért nem jár bukás.
#4: Te párhuzamos parkolásról beszélsz, a kérdező meg szerintem merőlegesre gondolt.
Bár a fene tudja, elég félreérthetően fogalmazott.
Lehet. Akkor most megtanítottam neki ezt is. :-)
Ha igazad van, akkor viszont a második válasz a jó.
Kérdező! Bármelyik parkolási módról is kérdezel az fontos tudnod, hogy korrigálni szabad, a kezdőponthoz visszamenni nem.
Ha túlságosan kitekerted a kormányt jobbra, akkor menet közben is tudnál visszavenni, de ha már ferde, akkor javíthatod úgy is, hogy egyenesbe szeded a kormányt, előre gurulsz, s picit balra kormányozva tolatsz, s amikor már párhuzamos, akkor a kormányt is egyenesbe teszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!