Opel Astra K, mi a baj?
Nemrég vett a barátnőm egy új Opel Astra K-t, 1.4-es motorral. Valami nagyon furcsa benne neki. Megnéztem én is, és ugyan azokat a hibákat tapasztaltuk:
1) A kormány mintha nem lenne kapcsolatban a kerekekkel. Elfordítására a kerekek rendesen elfordulnak, de semmi érzet nincs benne, és valahogy késik az egész. Ez igazán nagyobb sebességnél érezhető, hogy kicsivel hamarabb el kell kezdeni tekerni a kormányt, mint ahogy kezdődne a kanyar.
2) Valami állandóan letilt benne. Dombnak felfelé egyenes úton jól megy, de amint jön egy kicsit élesebb kanyar hiába nyomjuk a gázt, ő elveszi azt és majd csak akkor gyorsul mikor újra egyenesben van a kormány.
3) Murván egyszerűen megbolondul. A lakásunkhoz tartozó garázshoz kb. 80 méter hosszú murvás úton kell végigmenni. Ma reggel jöttem vele haza és kb. 30 km/h-s sebességgel jöttem az úton (ahogy azt szoktam a saját autómmal is) és majdnem az árokban kötöttem ki. Nincs benne fék. Vagyis igazából van, de murván nem fog. És nem azért mert blokkolnának a kerekek (tudom, hogy murván sokkal könnyebb leblokkolni), attól még messze van mégis szerintem visszavesz a fékerőből.
Ezeket a hibajelenségeket mi okozhatja? Vagy gyárilag ilyennek kellene lennie? Hisz mégis csak egy zsír új autó.
1) Ez az új autók "átka". Annyira finom a szervó, hogy nem érzel semmit a kormányon.
2) Ez is új autó "betegség". A mai autókat abszolút hülyebiztosra építik, elfordított kormánynál visszavesz a gázból.
3) Ez viszont fura. Nem szarok a gumik rajta?
Ugyan ilyen autóm van. Pár hónapja újonnan vettem.
Semmi ilyesmit nem tapasztalok, amiről írsz.
A kormányszervó valóban kicsit "lötyögős", lehetne közvetlenebb, de ilyen alulkormányozottság amiről beszámolsz, nálam abszolút nem jelentkezik.
Még garanciális bőven, vigyétek vissza a szervizbe, hogy nézzék meg! Ezek nem normális dolgok. Ott valami nem százas...
Köszönöm mindenkinek hogy válaszolt!
A gumi egyáltalán nem kopott, amivel vette az autót még az van rajta. Mondjuk, lehet hogy nem a legjobb minőségű, de attól még ilyeneket tényleg nem kellene csinálnia...
Akkor, mindenképp visszavisszük. Kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak majd.
Na, visszavittük.
Leellenőriztek rajta mindent és tényleg hibás volt. Valamelyik vezérlő egységében nem volt valami jól beállítva gyárilag, emiatt produkálta a furcsa fékezéseket. Így az már jó lett. Viszont tempósabb kanyaroknál még mindig halott, simán elveszi ott is a gázt, ahol nem kellene. Valamint az egész kormányművön végigmentek, abban nem találtak hibát. Ki is próbálták úton, azt mondták hogy úgy kanyarodik ahogy kell. Ami azért elég elszomorító :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!