Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autókereskedésnél a felvásárol...

Autókereskedésnél a felvásárolt járművet "kipofozzák? "

Figyelt kérdés

Na ezt jól megfogalmaztam azt hiszem...

Autóvásárlás előtt állok, első autó lesz. Kinéztem már egy Nissan Almerát egy kereskedésnél (műszaki vizsgát is vállalnak, google értékelése is jó), viszont csak 2 hónap műszaki van rajta. Általában ezeket a felvásárolt autókat rendbe rakják a kereskedők annyira, hogy átírás után egyből lehessen vinni vizsgáztatni? Még csak képen láttam, valószínűleg a felületi rozsdák le vannak tisztítva, mert itt-ott hiányzik a festék.

Tudom, élőben kell látni mindig, de arra vagyok kíváncsi, hogy általában milyen állapotban vannak itt az alsó (300 000 Ft) kategóriás autók.

2018. máj. 4. 10:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nagyon sokat nem költenek rá...

Hiszen akkor nem sok hasznuk lenne belőle!

Valószínűleg nincs olyan hibája ami miatt nem menne át a műszakin, persze érdemes vásárlás előtt elvinni megnézetni.

2018. máj. 4. 10:56
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Általában kereskedésekben a 300 ezer forintos autó:

100-120 ezer volt osztrákban, gyors behozták kapott egy gyors polírt ha a mosás nem elég ,kipucolják ,és hogy kívülről legyen élhető.

Ja meg átlag a motortérből az olajfolyásokat megtörlik, a kínos rozsdás részeket elfedik.

Tehát a felszín.

2018. máj. 4. 11:01
 3/11 anonim ***** válasza:

Hát, nézd úgy, hogy az autókereskedő az a megbizhatósági hierarchiában mélyen a porszivóügynök alatt van...

Azt se hidd el neki, amit kérdez!

2018. máj. 4. 11:07
 4/11 anonim ***** válasza:

Ezért fogom a következő kocsim a joautok.hu-ról venni, mert ott nincsenek átverős kereskedők.

De egy év múlva kaphatsz tőlem Mazdát 200ezerért. És azon még lesz egy év műszaki.

2018. máj. 4. 11:13
 5/11 A kérdező kommentje:
Rokonom siket, így sokkal könnyebben átverhették volna, mégsem tették. Eddig 3 autót vett itt, egyikkel se volt baj (bár drágább kategória). Az átveréstől nem tartok, inkább attól, hogy a műszakin átmegy-e.
2018. máj. 4. 11:15
 6/11 anonim ***** válasza:
Egyszerű a megoldás: friss műszakival kell venni a kocsit, ha már úgyis vállalnak vizsgáztatást.
2018. máj. 4. 12:26
 7/11 anonim ***** válasza:

Ha megbízol bennük, akkor semmi gond.

Egyszerű amúgy a helyzet:

megegyezel velük, hogy amennyiben kap friss műszakit, úgy megveszed.

Ennyi.

Tegyék rá és elhozod.

Utána természetesen biztos nem lesz hibátlan, de ha van rajta vizsga akkor könnyebb még szerelni is ha el kell vinni szervizbe mert nem te csinálod, az apróbb hibákkal meg tud mászkálni.

De ha kevés vizsgával megveszed és utána kiderül, hogy még 400e. a rendbehozatala, akkor az jó lesz.

(2000-es Peu 206 - most megy műszakira, 200e. ment rá, hogy átmenjen: mókolt sport kipufogó vissza gyáriasítása, fólia eltávolítása, hátsó dobfék rendbetétel, gyári alufelnik, új gumik, új laposagyas kerékcsavarok - Mindezt úgy, hogy beavatkozásokat javarészt én magam csinálom!)

Szóval gondold át mibe vágsz, mert ma ez az árkategória óriási szívás lehet!

2018. máj. 4. 12:30
 8/11 anonim ***** válasza:

Egyszerű a megoldás: friss műszakival kell venni a kocsit, ha már úgyis vállalnak vizsgáztatást.

Én nem venném garanciának azt,hogy ott átnyomják a műszakin....mert hihetetlen amikor egy friss műszakis autónak a bölcsője totál szét van rozsdásodva, a küszöböket a szentlélek tartja össze mert rejtély miért nem porladt darabokra...2 napos magyar úton való használat után feladta a bal első lengéscsillapító mert addig bírta a rozsda már rég szét ette csak állásába nem szakadt még le. Ezek egyesével is olyanok amiért már nem kellett volna műszakit kapnia az autónak,hát még így egyszerre ...és akkor a más egyéb hibákról nem beszélve amik igaz már olyanok,hogy ha rendes aki vizsgáztatja és kedvesen mosolyog az ember akkor nah jó most az egyszer,de minél hamarabb javítva legyen. Drága mamám azt hitte ,hogy még a nagyon múltba van és egyedül is tud venni egy jó autót mert biztos nem verik át.

2018. máj. 4. 13:27
 9/11 anonim ***** válasza:

en 300e forintert vettem autot egy kereskedonel

nem nezettem at csak szemre megtetszett

szerintem nem kipofoztak, hanem inkabb kivettek belole minden kiveheto jot es kicsereltek valami rosszra

az auto nagyon jo allapotban volt de peldaul a gumijai teljesen elkopva

az akksija teljesen kimerulve

a lampakat kellett cserelni

amugy minden rendben van vele, lekopogom !!

2018. máj. 4. 14:12
 10/11 anonim ***** válasza:

Még szerencse, hogy 300 000 ft-ért nem volt szalon állapotban...

:-)

2018. máj. 4. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!