Tesztvezetés autókereskedésnél hogy zajlik, mennyi idő?
Figyelt kérdés
A hivatalos autókereskedőknél levő tesztvezetések hogy zajlanak, mennyi ideig tartanak? Csak egy kijelölt útvonalon lehet menni, vagy bármerre? Jelent valamilyen kötelezettséget a tesztvezetés? Van valamilyen életkori/jogsi (nem lehet kezdő, stb...) korlátozás?2010. okt. 12. 23:08
1/4 anonim válasza:
Én egyszer voltam tesztvezetésen. Szerintem kezdőnek nem szívesen adnak oda egy új autót. Én az apámmal voltam, először a kereskedő vezetett, aztán apám, majd én. Kb. 20 perc lehetett, az útvonal nem volt fix, igaz ez vidéken volt a város szélén, így túl sok variáció nem is volt, hogy merre menjünk.
2/4 anonim válasza:
Hogy egy szalonban hogy van pontosan azt nem tudom,de nálunk a használt autókereskedésben úgy zajlik,hogy jössz,kiválasztod az autót. Hivatalosan egy órára viheted el,és a városban közlekedhetsz vele. Egy óra múlva (+/- 15 perc) visszahozod,majd elmondod a tapasztalataidat, hogy mi tetszett, avagy mi nem tetszett. Az üzemanyag költséget te állod,az a lényeg,hogy annyi üzemanyaggal kell visszahoznod,amennyi volt benne. Életkorra nincs korlátozás,sem pedig arra,hogy mióta van jogosítványod,ha sérül az autó az idő alatt míg nálad van,a kárt neked kell megfizetni. Kötelezettséget nem jelent,de aki tesztvezetésre viszi az autót nyilván komoly (leendő)vevőnek tekintik akár egy szalonban,vagy akár egy használtautó kereskedésben. Gondolom a szalonokban sem sokban térhet el a tesztvezetés.
3/4 anonim válasza:
Én tapasztalatból beszélek, hogy új autóknál ha "tetszik az arcod" az éppen ott levő embernek akkor elviheted egy körre. Ismerősöm is vitt már el nem egy új autót tesztútra, pedig, volt, hogy meg is kérdezték tőle, hogy komolyan gondolja-e. Erre ő mondta, hogy csak nézelődik. És mégis mehetett vele. És általában a kereskedő kivisz valami általa ismert útra, onnan pedig vezethetsz, bár ez kereskedőtől függő.
4/4 anonim válasza:
Én Németországról tudok beszámolni, mivel itt élek.
Itt a márkakereskedésekben 30-60 percre bocsájtják rendelkezésre az autót, a török kereskedök csak egy rövidke körre és semmiképpen sem egyedül.
Nemrégiben voltam a Fordnál, jó fél órás beszélgetés után elkértem egy próbaútra egy vadi új Focus RS-t. Kitöltöttük a papírokat, kezembe nyomta a rendszámot és megkaptam a kulcsot. Kimentem felpattintottam a rendszámot és vihettem.
A mercedes, audi, porsche kereskedésekben már illik látszatát adni, hogy van pénzed, de itt is nagyon készségesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!