Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Személygépkocsinál ha jár az...

Személygépkocsinál ha jár az autó és még egyszer ráindítok a kulccsal, akkor mi történik?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 30. 22:08
 1/9 anonim ***** válasza:
29%
Ugyan az amikor nem jár. Elkezded forgatni az önindítót és elkezded hajtani a lendkereket. Csak amikor jár a motor nagyobb a fordulata ezért a motor fogja hajtani az önindítót. Megcsinálod egy párszor és cserélgetheted az önindítót.
2018. ápr. 30. 22:13
 2/9 anonim ***** válasza:
49%
Ha csak nem 30 éves kocsiról beszélünk, akkor nem fogja engedni, hogy ráindíts.
2018. ápr. 30. 22:39
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit nem így van. Ha indítózol, először egy elektromágnes behúzza az indító fogaskerekét a lendkeré házba. Áramot csak ez után kap, akkor kezdi el forgatni. Járó motornál nem tud a fogaskerék bemenni, így áramot se kap. Viszont bődületesen recsegő hangot ad, ledarálja az indító fogait.
2018. ápr. 30. 22:39
 4/9 anonim ***** válasza:
A legtöbb mai autóban van ráindításgátló, tehát nem fogod tudni elfordítani a kulcsot, amíg jár a motor.
2018. ápr. 30. 23:42
 5/9 anonim ***** válasza:
Már a Lada Samarában is volt ráindításgátló, így nem sok autót fogsz találni aminél meg tudod csinálni. Amúgy meg semmi nem történik vagy kerreg kicsit vagy ha helyére tud ugrani akkor forogni fog. De mivel az önindító kb feleakkora fordulattal működik, mint az alapjárat így nagy terhelésnek lesz kitéve amit rövid ideig elbír ha véletlenül csinálod, de 1-2 perc folyamatos szándékos szórakozás után leégne.
2018. máj. 1. 09:23
 6/9 anonim ***** válasza:
A kulcsot el tudja fordítani, csak történni nem fog semmi.
2018. máj. 1. 09:27
 7/9 anonim ***** válasza:

2011-es gyártású autóm simán engedi... :D Tapasztalat, olyan halkan jár a motor, hogy azt hittem áll, ezért ráindítottam, amit köszörülős hanggal jutalmazott :D

Remélem nem tettem benne nagy kárt :/

2018. máj. 1. 18:25
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Azért kérdeztem, mert láttam egy videót, amiben egy autósoktatás volt és nagyon megijedt az oktató, mert azt hitte, hogy rossz irányba tekeri a kulcsot.

2018. máj. 1. 20:16
 9/9 A kérdező kommentje:
Oktatóm Suzuki Ignis-ére már vagy 2-3x sikerült ráindítanom, mert azt hittem, lefulladtam. Elég csúnya hangja volt.
2018. jún. 8. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!