Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy szoktatok otthon mosni...

Xma kérdése:

Hogy szoktatok otthon mosni az autot?

Figyelt kérdés
En sokszol szoktam mosni az automat csak valahogy a kocsi szelvedoje mindig olyan gyorsan bekoszolodik. Kell hasznalni valami automoso folyadekot ?

2018. ápr. 30. 15:54
 1/6 anonim válasza:
100%
A szélvédő nekem is hamar piszkos lesz, de akkor fújok rá egy kis szélvédőmosót menet közben és kész
2018. ápr. 30. 15:58
 2/6 anonim ***** válasza:
Ugyan úgy ahogy #1 írja. Egyébként pedig magasnyomású mosó hiányában először slaggal le szoktam mosni egy kicsit, utána samponos vízzel jól átmosom, majd slaggal leöblítem az egészet.
2018. ápr. 30. 16:02
 3/6 anonim ***** válasza:

Slaggal alaposan előáztatom, lemosom. Utána vödörbe víz + autósampon. Ezzel aprólékosan végigcsutakolom. Slaggal leöblítem. Megvárom míg nagyjából megszárad. Utána pumpás gyorswax + mikroszálas törlőkendő segítségével áttörlöm, hogy ne maradjanak rajta száradási foltok.

Végül az üvegeket külön üvegtisztítóval lemosom.

Sajnos csak addig tiszta az autó, amíg el nem indulok vele az első útra. Főleg autópályán járok így tavasztól őszig másodpercenként csapódnak a rovarhullák a szélvédőre az első lökhárítóra és a tükörburkolatokra.

Én is kipróbáltam már sokféle bogároldós szélvédőmosót. Olcsót, drágát egyaránt, de egyik sem hozza le makulátlanul a bogarakat.

2018. ápr. 30. 17:20
 4/6 anonim ***** válasza:
A szélvédőt megoldom a benzinkutaknál, ott ugye direkt ezért ki vannak rakva a vödrök a mosóval. Amúgy tényleg ilyenkor és nyáron katasztrófa a sok rovar, ami az autóra rárakódik, főleg nagyobb tempónál. Egy ismerősöm javasolta, hogy az ablakmosóba Pur mosószeres vizet tegyek, és az jól leviszi a bogarakat, tényleg nem rossz, de nem is az igazi, ettől függetlenül egy próbát megérhet.
2018. ápr. 30. 17:49
 5/6 anonim ***** válasza:
Gyapjú programon
2018. ápr. 30. 20:42
 6/6 totesq ***** válasza:

A mosogatószer jó megoldás csak mindenki annyit tesz a vízbe, hogy aztán lemosni is alig lehet. Pedig a tisztítás lényege pont az lenne hogy minimálisat kell használni belőle.

Én pl az ablakmosó tartályába teszek egy vagy max kettő csepp mosogatószert és tökéletesen végzi a dolgát.

2018. ápr. 30. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!